Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Turcan, despre neconstituționalitatea pensiei speciale a lui Ciorbea: S-a umilit degeaba

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, i-a transmis un mesaj miercuri Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, după decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională pensia specială acordată acestuia de majoritatea parlamentară PSD+ALDE.

 

”Victor Ciorbea s-a umilit degeaba în fața lui Dragnea! Curtea Constituțională l-a lăsat pe Ciorbea fără pensie specială! Deși acesta a avut un troc cu PSD-ALDE – să nu conteste ordonanțele neconstituționale la CCR dacă vrea pensie specială – astăzi CCR l-a trimis la plimbare și i-a luat privilegiul. Ciorbea nu și-a îndeplinit niciodată atribuțiile prevăzute de lege și a compromis iremediabil instituția Avocatului Poporului. Legea trebuie să fie egală pentru toți, iar Avocatul Poporului trebuie să fie avocatul tuturor românilor, nu apărătorul grupului infracțional condus de Liviu Dragnea. Este o lecție bună și pentru PSD ca să-și reevalueze juriștii precum Iordache, Nicolicea sau Nicolae. Poate ar fi cazul să-i trimită la pensie…. fără pensie specială!”, a scris Turcan pe Facebook.

Curtea Constituțională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că pensia specială a lui Victor Ciorbea – de aproape 30.000 de lei – este neconstituțională, deoarece nu se poate raporta la venitul unui judecător CCR. Legea a fost adoptată de Parlament la inițiativa senatorului PSD Şerban Nicolae şi a deputaţilor PSD Florin Iordache şi Eugen Nicolicea.

53 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv