Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Se apropie săptămâna de la anunțul președinteleui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgență: luni a semnat decretul, marți a dat ordonanța militară ministrul de Interne, iar joi se întrunește online Parlamentul, pentru a da ok-ul

UPDATE! Parlamentul votează online încuviințarea stării de urgență în România

UPDATE ora 13.00: Parlamentul a adoptat cu unanimitate de voturi, decretul. Astfel, 445 de parlamentari s-au exprimat în favoarea hotărârii.

Parlamentul se reunește în şedinţă comună, online, joi de la ora 12.00, pentru a încuviinţa starea de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 195/2020 semnat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, din cauza epidemiei de coronavirus. Deputații și senatorii din comisiile de specialitate au făcut mai multe propuneri şi observaţii pe marginea decretului, pe care le-au fost transmis Guvernului şi şefului statului.

UPDATE: Preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, vor fi prezenţi în sala de plen, dar vor purta pe față mască sanitară.

Marţi, Comisiile parlamentare de apărare, juridice şi sănătate au dat rapoarte comune de încuviinţare a decretului preşedintelui României. Şi Comisiile parlamentare pentru buget şi pentru drepturile omului ale celor două Camere ale Parlamentului au dat, la rândul lor, avize comune favorabile.

„Articol unic – Se încuviinţează starea de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, de la data de 16 martie 2020, ca măsură excepţională adoptată de preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020″, prevede proiectul de hotărâre. 

Luni, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, au aprobat o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă.

Miercuri, deputaţii şi senatorii au avut o şedinţă-test în care au simulat votul online.

Şedinţa Parlamentului va fi transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii îşi vor susţine intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct.

Votul deputaţilor şi senatorilor se va exercita printr-o aplicaţie informatică realizată intern de către departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Accesul la pagina web respectivă a fost securizat prin user şi parolă, care au fost comunicate fiecărui parlamentar prin SMS. Fiecare parlamentar îşi va putea exprima opţiunea de vot prin acţionarea unuia dintre butoanele: “DA”, “NU”, “AB” (abţinere) şi “NU VOTEZ”. În cazul în care parlamentarul nu va apăsa niciunul dintre butoanele enumerate anterior, el va fi considerat absent de la votul respectiv. Rezultatul votului va fi afişat imediat pe ecranul dispozitivului electronic de pe care este urmărit streaming-ul.

Solicitarea preşedintelui României de încuviinţare a stării de urgenţă pe teritoriul României este pentru o perioadă de 30 de zile.

77 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv