Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

USR-PLUS cere ”ferm” Guvernului să renunțe la restricţionarea votului pentru flotanți

Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor, astfel că cere guvernului Orban să renunțe la articolul introdus pe această temă în legea pentru care își va asuma răspunderea în 29 ianuarie.
 
 
”O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul ‘turismului electoral’ în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de Guvern”, afirmă USR-PLUS, într-un comunicat de presă transmis miercuri.
 
Alianța mai spune că parlamentarii USR vor introduce un amendament în acest sens şi solicită “ferm” Guvernului să renunţe la articolul respectiv. De asemenea, USR-PLUS face apel la societatea civilă să îi susţină demersul.
Guvernul Ludovic Orban a introdus în proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi un alineat ce prevede că pot vota într-o localitate doar cei care și-au stabilit reședința acolo de cel puțin trei luni, măsura fiind luată pentru ”limitarea situațiilor de turism electoral”.
DOCUMENT. Orban susține că turismul electoral va fi limitat prin Legea alegerii primarilor în 2 tururi
Dragoș Tudorache (PLUS) acuză Guvernul Orban că limitează dreptul la vot printr-un alineat introdus în lege
92 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv