Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Mișcare strategică a lui Ciolacu, înainte de congres și de alegeri

Vasile Dîncu, ales de CEX preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD

Vasile Dîncu pentru a preluat, joi, funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, fiind propus de liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, iar Comitetul Executiv (CEX) Naţional l-a votat.

„Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă'”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei CEX.

Este o mișcare strategică a lui Ciolacu, înainte de congresul din 22 august și de alegerile locale din 27 septembrie.

Întrebat ce le transmite colegilor săi Mihai Tudose şi Claudiu Manda, care l-au criticat pe Dîncu şi nu au fost de acord cu aducerea lui în această funcţie, Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că cel mai îndreptăţit, în acest moment, după ce eu l-am susţinut, este domnul Vasile Dîncu să vorbească cu colegii mei care au avut anumite opinii şi să lămurească lucrurile. Sper din tot sufletul să nu pierd absolut niciun coleg”.

Ciolacu a afirmat că Vasile Dîncu este un om de stânga, „un profesor respectat”, a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

„Preşedintele Consiliului Naţional coordonează toate departamentele partidului. Este un motor de reformă şi restructurare a partidului”, a adăugat el. 

Ciolacu a vorbit și despre congresul PSD pentru alegerea conducerii, asigurată interimar după ce pierderea alegerilor prezidențiale de către Viorica Dăncilă.

„Astăzi am pornit procedurile interne de a avea loc acest congres. Mai mult, zilele trecute eu am trimis o adresă către domnul ministru Arafat şi aştept de la dânsul răspuns, care sunt condiţiile pentru a fi organizat acest congres. Era normal să declanşăm procedurile”, a spus el.

Ciolacu a adăugat că pentru organizarea acestui congres a fost luată în calcul data de 22 august, dar rămâne de văzut dacă va fi posibil acest lucru.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv