Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
Guvernul pregătește prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă COVID, instituită inițial în 15 martie 2020

VIDEO. Cîțu: Nu va exista un lockdown generalizat. Pentru noaptea de Paști nu am luat încă o decizie

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința Guvernului, că nu ia în calcul impunerea unei carantine „generalizate” în România.

Iar pentru ridicarea restricțiilor de noapte la Paști „nu s-a luat încă o decizie”, urmând ca joi să fie adoptată Hotărârea privind prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă.

„Nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment. V-am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei”, a spus Cîțu.

Premierul a precizat că a discutat cu secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, care a declarat recent că „două săptămâni de carantină ar face minuni”, iar în presă au apărut speculații pe această temă.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Știți foarte bine că anul trecut, toată discuția despre carantinare se învârtea în jurul a două săptămâni, pentru că asta discușia despre virus. Avem două săptămâni, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propuenre în acest sens”, a declarat Florin Cîțu. 

Șeful Executivului a făcut din nou apel la populația să se vaccineze, deși sunt zeci de mii de programări cu vechime de o lună, fără ca oamenii să fie chemați la centrele de imunizare.

Florin Cîțu a cerut și mediului privat să susțină campania de vaccinare: „E nevoie de un efort comun, de implicarea fiecăruia (…) Noi vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta și cu centrele de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice”.

34 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv