Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
PSD recurge la un șiretlic pentru a scăpa Guvernul de votul în Legislativ, unde a pierdut majoritatea

VIDEO. Dăncilă reface PSD-ALDE fără Tăriceanu și merge la Iohannis cu remanierea, evitând votul în Parlament

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, vrea să refacă vechea coaliție PSD-ALDE la guvernare, dar fără Călin Popescu Tăriceanu, și să meargă la președintele Klaus Iohannis cu o remaniere a celor trei miniștri ALDE demisionari, astfel încât să nu mai fie nevoită să se prezinte în Parlament pentru votul de încredere, pe care s-a convins marți, în Senat, că nu îl va putea obține în Camerele reunite.

Prin această șmecherie, Dăncilă îl poate sili pe Iohannis să-i accepte noii miniștri de la ALDE în locul demisionarilor de la ALDE forțați de Tăriceanu să recurgă la acest demers.

Prin acest artificiu nu este schimbată componența politică a Guvernului, iar Iohannis nu poate refuza decât o dată miniștrii în urma remanierii, potrivit prevederii din Codul Administrativ.

Iar a doua rundă de nominalizați, șeful statului trebuie să-i accepte rapid.

Dăncilă a negociat de zor cu parlamentarii ALDE pentru a reface vechea coaliție la guvernare, iar trei dintre ei și-au arătat deja disponibilitatea.

Grațiela Gavrilescu

Grațiela Gavrilescu s-a răzgândit și vrea din nou în Guvern

Este vorba, în primul rând, de demisionara Grațiela Gavrilescu,  care vrea să revină șefă la Ministerul Mediului și vicepremier.
 
Ceilalți membri ALDE propuși de Viorica Dăncilă sunt:
  • Ion Cupă pentru Ministerul Energiei
  • Ștefan Băișanu – ministru pentru Relația cu Parlamentul
 

 
Anunțul a fost făcut chiar de Dăncilă, miercuri după-amiază, într-o declarație de presă la Palatul Victoria: 
 
“Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că, dincolo de interesul personal, importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern”.
Ea a susținut că a luat această decizie “pornind de la interesele României și ale românilor”.
 
Noi propuneri la șefia Educației, a MAI și pentru cea de vicepremier pe probleme economic
De asemenea, Dăncilă a anunțat că miercuri după-amiază îi va trimite președintelui Iohannis și noi propuneri de miniștri pentru Ministerul Afacerilor Interne – Dan Chirilă (secretar de stat în Ministerul de Interne) și Ministerul Educației – Camelia Gavrilă (deputat PSD).
 
Pentru postul de vicepremier pe probleme economice, Dăncilă îl propune pe Dan Matei. El este, din luna iulie, consilier al Vioricăi Dăncilă pe probleme economice.

“Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim-ministru – domnul Dan Matei”, a declarat Dăncilă.

Ea a mai spus că speră “ca de acestă dată președintele Klaus Iohannis să acționeze ca presedinte și nu ca și candidat pentru acestă funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România”.

58 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv