Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
După 3 zile de blocaj...

VIDEO. Negocieri reluate. Orban: „Toate variantele sunt pe masă”. Barna: „Suntem disponibili pentru o coaliţie stabilă”

După trei zile de blocaj, joi a avut loc o întâlnire între liderul PNL Ludovic Orban, copreședintele USR PLUS  Dan Barna și liderul UDMR Kelemen Hunor, pentru reluarea negocierilor de formare a coaliției la guvernare.

Cei trei au făcut declarații la ora 15.30. Din partea USR PLUS au fost Dan Barna, iar Dragoș Tudorache a venit în locul lui Dacian Cioloș, care se află la Bruxelles, însă va reveni în țară chiar joi și va participa în următoarele zile la toate întâlnirile.. 

Dan Barna, popreședinte USR PLUS: „Practic, fiecare dintre partide şi-a exprimat în momentul de faţă mandatul. Suntem din nou la masa negocierii. În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă. În această după-amiază, după ora 17,00, colegii din echipele programului politic vor începe să lucreze împreună, tocmai pentru că programul de guvernare este prioritatea principală a acestei viitoare coaliţii. Este o miză importantă să stabilim punctele prin care vom răspunde aşteptărilor românilor şi în ceea ce înseamnă perioada scurtă legată de pandemie şi situaţia economică şi în ceea ce înseamnă reformele importante pe termen lung pe zona de justiţie, administraţie. Vineri vor fi continuate discuţiile pe partea politică“.

Ludovic Orban: „Am stabilit să reluăm discuțiile, vom continua împreună rezultatul pe măsură ce se ajunge la anumite soluții. Toate variantele sunt pe masă”.

 

Dragoş Tudorache, europarlamentar și preşedinte executiv al PLUS: „Suntem decişi să lucrăm în această formulă, aceasta este coaliţia în care cu toţii investim în aceste zile şi suntem convinşi că vom reuşi să găsim soluţii”.

Kelemen Hunor, liderul UDMR: „Sunt convins că până la finalul anului vom avea guvern funcțional”.

44 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv