Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

VIDEO. Orban convoacă o nouă ședință de Guvern pentru legile pe care își va angaja răspunderea

După două întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, joi și vineri, premierul Ludovic Orban a amânat, vineri seară, pentru săptămâna viitoare adoptarea în Guvern a modificării Legilor Justiției și a unui alt pachet legi, în domeniul economic, pentru care își va asuma răspunderea în fața Parlamentului. 

”La această ședință, vom discuta într-o primă ședință textul. Marți convonc ședință de Guvern pentru a adopta și angaja răspunderea”, a declarat Orban, la începutul ședinței Guvernului (ora 17.00).

Iată precizările:

”Decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe două pachete de legi. Prima angajare e pentru un proiect de lege care va cuprinde modificări în două domenii și care va cuprinde și Legea plafoanelor bugetare.

Primul pachet: prorogarea termenelor din Legile Justiție privind pensionarea anticipată, trecere de la complete de 2 la 3 și de la mărirea vechimi pentru intrarea în magistratură. Ne propunem ca anul viitor să abrogăm aceste legi.

Totodată, vom abroga OUG 51, astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. OUG 51 a urmărit două scopuri perverse: la presiunea baronilor PSD să nu mai deconteze transportul elevilor și prelungește licențele de transport intrajudețean cu 4 ani, ignorând obligația de a face licitație.

În primul pachet se află și Legea plafoanelor, necesară pentru adoptarea bugetului de stat.

De asemenea, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale din OUG 114. Ordonanța se află în dezbaterea parlamentară și trag nădejde că vom putea aproba toate acele prevederi. Nu știu dacă vom putea, pentru că din ce aud în comisii, unii vor să înrăutățească. Au mărit plafonul fantomaticului FDI la 15 milioane. E de noaptea minții. Vom adopta în altă ședință, nu marți, astfel încât să ne putem asuma răspunderea”.

122 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv