Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
O nouă lovitură de teatru marca PSD

VIDEO. PSD convoacă sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, ca să rămână bani pentru alocații

Conducerea PSD a decis, marți, în Comitetul Executiv (CEX) Național, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru eliminarea pensiilor speciale.

Sesiunea ar urma să fie convocată în ultima săptămână din luna ianuarie, deoarece în 3 februarie parlamentarii își încheie vacanța de iarnă și revin la lucru.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care este și președintele Camerei Deputaților, leagă această sesiune de dublarea alocațiilor copiilor, adoptată de PSD în 18 decembrie 2019 și promulgată, marți, de președintele Klaus Iohannis.

“Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, o să cer colegilor o sesiune extraordinară a Parlamentului cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, înaintea ședinței CEX, prima din acest an.

Este o nouă lovitură de teatru marca PSD, dată PNL, după abrogarea în Parlament a Legii recursului compensatoriu, pentru care Guvernul Orban anunțase că își va angaja răspunderea.

În acest fel, PSD arată că deține majoritatea în Parlament.

Acum, premierul Ludovic Orban, dar și președintele Iohannis, au anunțat că nu există bani prinși în Bugetul de stat pe 2020 pentru dublarea alocațiilor copiilor. 

Dar, mai înainte, șeful statului s-a grăbit să promulge Bugetul de stat pe 2020, asumat de Guvernul PNL pe 23 decembrie, care nu are prinși banii necesari.

Președintele nu a mai așteptat decizia Curții Constituționale, programată pentru 12 februarie, după ce PSD a atacat Legea Bugetului.

Iohannis a promulgat Legea de dublare a alocațiilor copiilor, adoptată de PSD. Orban a anunțat deja că prorogă termenul

Pensiile speciale și salariile uriașe ale bugetarilor costă enorm!

MFP împrumută 6 mld euro de la bănci externe și 57 mld lei din obligațiuni
45 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv