Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Urmașii lui Dragnea boicotează votul de învestitură a Guvernului II

VIDEO. PSD menține interimar Cabinetul Orban. Ciolacu: Nu participăm la vot

PSD va menține interimar Cabinetul Orban, pentru a bloca declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, la finalul ședinței CEX, că parlamentarii social-democrați vor boicota votul de învestire a noului Guvern Orban II.

“Decizia PSD este că luni (24 februarie – n.r.) vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Motivarea este clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale, dacă este constituţional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat”, a spus Ciolacu.

El a insistat că trebuie respectată Constituţia: “Aşteptăm şi nişte explicaţii. Poate cu această ocazie, dacă vine primul ministru desemnat, demis sau interimar, poate ne dă nişte explicaţii şi în ce priveşte ordonanţa de urgenţă cu aceste modificări antidemocratice şi câteodată aberante”. 

Este vorba despre ordonanţa de urgenţă (OUG) nr. 26/2020 privind alegerile anticipate, care a fost respinsă, miercuri, în plenul Senatului, și urmează să aibă aceeași soartă la Camera Deputaților.

Ordonanța lui Orban privind anticipatele, anulată cu un scor zdrobitor de Senat
7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv