Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Prima declarație clară a unui lider PNL în privința alegerilor la funcția de primar general al Capitalei, după ce Orban o ține în negocieri fără să dea OUG pentru două tururi de scrutin, iar Rareș Bogdan i-a propus lui Nicușor Dan să se înscrie la liberali

Violeta Alexandru spulberă visele lui Nicușor Dan: PNL va avea candidat propriu la Primăria Capitalei

Șefa Organizației PNL București, Violeta Alexandru, ministru al Muncii, spulberă visele lui Nicușor Dan privind susținerea candidaturii acesatuia pentru funcția de primar general al Capitalei, anunțând marți seară, la Digi 24, că liberalii vor avea candidat propriu.

Când doi se ceartă, al treilea câștigă: Nicușor Dan a ținut cu dinții să se impună în USR pentru a obține susținerea candidaturii sale, deși a demisionat din acest partid și nu vrea să revină; Vlad Voiculescu este candidatul propus de PLUS, iar alianța dintre cele două partide va avea un candidat comun, în urma unor alegeri primare.

Sondaj PLUS: Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, la egalitate în preferințele bucureștenilor. Și peste Firea
Nicuşor Dan refuză invitația candidatului PLUS: Nu trebuie angajamente scrise

Iată însă că Guvernul Orban nu vrea să adopte o ordonanță de urgență prin care să se revină la alegeri în două tururi, prim-ministrul invocând faptul că există în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Până acum, premierul Ludovic Orban nu a spus cu subiect și predicat că PNL va susține candidatul Alianței USR PLUS.

Însă europarlamentarul Rareș Bogdan l-a invitat public pe Nicușor Dan să se înscrie în PNL, care a refuzat, invocând faptul că un independent va avea mai multe șanse în lupta cu Gabriela Firea.

Violeta Alexandru a anunțat acum că PNL va avea candidat propriu.

”Modul în care muncim în acest moment în PNL București ne obligă să avem un candidat susținut de Partidul Național Liberal din interiorul echipei PNL. Ne obligă acest lucru, pentru că am pornit într-un proiect în care trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a genera o soluție pertinentă, capabilă și credibilă în București. Ceea ce nu înseamnă că nu vom colabora cu partenerii noștri politici din opoziția de astăzi din București, ba chiar va exista și există aceste consultări și colaborări pentru a găsi cea mai bună formulă”, a spus ea, la Digi 24.

”Cu siguranță e nevoie de o coalizare a forțelor noastre, însă ne dorim foarte mult ca procesul de selecție – care este în plină desfășurare la PNL București – să genereze o propunere de candidatură cu adevărat serioasă și cred că toate eforturile pe care le facem în acest moment de a arăta seriozitate în PNL București ne obligă”, a explicat președinta PNL București.

Întrebată de moderator dacă PNL va avea un candidat – ”că va rămâne doar el sau că va intra în competiție cu ceilalți candidați ai dreptei, un candidat al PNL București va exista”, Violeta Alexandru a răspuns fără echivoc: ”Da”.

273 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv