Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Zegrean a primit doar 41 de voturi din cele 113 ale PNL, dar Orban acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache

UPDATE: Barna: USR va ataca la CCR numirea lui Florin Iordache. Trebuia 50%+1 voturi

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a acuzat miercuri că alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a fost posibilă inclusiv cu  voturile USR.

Aceasta, în condițiile în care Augustin Zegrean, propus de PNL, a obținut doar 41 de voturi, semn că nici măcar toți parlamentarii liberali nu l-au votat.

Ludovic Orban și Dan Barna, viitori parteneri de guvernare – cel puțin declarativ

Potrivit site-ul Parlamentului, Grupul parlamentar al PNL are 82 de membri la Camera Deputaților și 31 de membri la Senat, în timp ce USR are doar 24 de membri la Cameră și 13 la Senat.

Amintim că Iordache, fostul ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, autor al OUG 13 care a scos în stradă sute de mii de protestatari, a fost votat pentru această funcție de 185 de senatori și deputați, marți, în plenul reunit al Parlamentului.

Votul a fost secret, cu buletine.

Florin Iordache a fost ales de Parlament președintele Consiliului Legislativ

Întrebat, miercuri, dacă Iordache a ajuns preşedinte al Consiliului Legislativ inclusiv cu voturile USR, Orban a fost categoric: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poate trage. Toate voturile pe care le-a obţinut domnul Zegrean sunt voturile PNL. (…) Cum au votat ceilalţi, se poate vedea pe voturi”.

Barna îi amintește lui Orban că PNL a votat pensiile speciale

În replică, liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, a amintit că „PNL a fost alături de PSD și la pensiile speciale, și la Codul administrativ, și la toate acele uselismele care sufocă România”.

Iată declarația lui Barna:

„Am văzut declarația premierului din această dimineață. Premierul României pare un om cu simțul umorului, pentru că în condițiile în care PNL a fost alături de PSD și la pensiile speciale, și la Codul administrativ, și la toate acele uselismele care sufocă România, să spui că USR vreodată ar vota cu Florin Iordache este cel puțin o glumă hazlie și nimic mai mult. Acuzația este un ridicolă. Au fost 20 sau 21 de colegi de la USR la vot. Votul nostru a fost foarte clar pentru domnul Zegrean pentru președinția Consiliului și pentru colegul nostru Eduard Dîrcă la secția specială. Acuzația este una ridicolă.

Înțeleg disperarea de campanie electorală, dar nu cred că este vreun român în această țară care să creadă pe bune că vreodată USR care a luptat în Parlament, care a dus mesajele și toată revolta cetățenilor și care cu adevărat ne-am luptat cu PSD în fiecare zi a mandatului nostru, am vota vreodată sau vreunul dintre noi ar vota vreodată cu Florin Iordache. (…) Numirea lui Florin Iordache este o rușine și o palmă pentru statul român, este un lucru care arată cât de jos este de fapt actuala majoritate parlamentară. Nu vorbesc doar de PSD, pentru că acele voturi nu au venit niciunul de la USR, dar arată că suntem în logica unui troc și de aceea este nevoie de alți oameni în Parlament și ca parlamentarii USR PLUS că fie în viitoarea majoritate parlamentară într-un număr semnificativ..

Acuzele apar pentru că suntem într-o logică electorală. Faptul că o parte și din cei din PNL a votat cu Florin Iordache, că altfel nu aveau cum să iasă cifrele, ține de acel uselism care există în Parlament și pe care l-am văzut la pensiile speciale, al Codul administrativ. Hai să nu ne mai ascundem după deget, să ne prostim în glumițe”

542 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv