Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

5 beneficii ale consumului moderat de ciocolată

Ciocolata neagră este o minune a gastronomiei și un aliment adorat de toată lumea. Este și foarte hrănitoare.

Leni Riefenstahl și pământenii NUBA

Ca totul să fie în regulă, ar trebui totuși să alegem o ciocolată neagră de calitate, cu un conținut ridicat de cacao. Aceasta conține o cantitate decentă de fibre solubile și este incărcată cu minerale. Iată câteva beneficii ale consumului moderat de ciocolată:

Pământenii NUBA
  • 100 g de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține: 11 grame de fibre, 67% din cantitatea zilnică recomandată (CZR) de fier, 58% din CZR de magneziu, 89% din CZR de cupru, 98% din CZR de mangan. Conține, de asemenea, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Grăsimile sunt în majoritate saturate și mononesaturate, cu mici cantități de acizi grași polinesaturați.
  • Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți, fiind un etalon al activității antioxidante a alimentelor. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Pentru că este încărcată cu substanțe nutritive, poate afecta în mod pozitiv sănătatea ta și poate reduce riscul de boli de inimă, prin creșterea HDL (colesterolul bun).
  • Ciocolata neagră poate reduce, de asemenea, rezistența la insulină, care este un alt factor de risc comun pentru multe boli, cum ar fi bolile de inimă și diabetul zaharat. Un studiu a arătat că dacă se consumă ciocolată de două-trei ori pe săptamână, se reduce cu 32 % riscul de a avea plăci de aterom calcificate pe artere.

  • Un alt beneficiu ar fi capacitatea de a ne proteja pielea de acțiunea nocivă a soarelui, prin creșterea fluxului sangvin la nivelul pielii, menținând-o astfel hidratată.
  • Ciocolata neagră poate îmbunătăți funcția cognitivă a creierului, mai ales la persoanele în vârstă cu tulburări mentale. De asemenea, îmbunătățește fluența verbală. În cacao se găsesc substanțe stimulatoare cum ar fi cafeina și teobromina, responsabile pentru îmbunătățirea funcționării creierului pe termen scurt, iar consumul de ciocolată stimulează secreția de endorfine, cele care sunt responsabile de sentimentul de fericire!
Pământenii NUBA

Toate cele expuse mai sus ar trebui să ne încurajeze pe toți să consumăm mai des ciocolată neagră de bună calitate, dar fără să exagerăm. Moderația este cuvântul cheie, chiar dacă toți știm de ce iubim de fapt ciocolata:  pentru că este DELICIOASĂ!!!

Pământenii NUBA
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv