Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Mare ATENȚIE – 6 semne timpurii ale diabetului

Diabetul zaharat este o boală metabolică gravă, care este mai răspândită decât ne-am putea imagina. În România, se estimează că ar exista un număr de aproximativ 2 milioane de diabetici, unii diagnosticați, alții nu, iar numărul lor este în creștere. Impactul asupra calității vieții celor afectați, precum și costurile sociale și economice, fac din diabet o problemă stringentă. Diagnosticul precoce este singura modalitate de a ține sub control această boală. Bolnavii de diabet pot duce o viață normală și activă, cu condiția, desigur, să urmeze indicațiile medicului de specialitate în ceea ce privește regimul de viață, dieta și/sau tratamentul. De aceea, dacă vă aflați în una sau mai multe situații din cele descrise mai jos, adresați-vă cât mai curând medicului de familie.

seceta

Sete excesivă și urinare frecventă

Semnele clasice ale diabetului zaharat sunt polidipsia (setea excesivă) și poliuria (urinarea frecventă). Diabetul forțează rinichii să funcționeze suplimentar, pentru a putea elimina excesul de zahăr (glucoză) din sânge. Atunci când capacitatea lor de filtrare e depășită, zahărul este eliminat în urină, atrăgând după el apa din țesuturi, ceea ce duce la deshidratare. Acest fapt determină senzația de sete și pe măsură ce consumați lichide pentru a o potoli, veți urina și mai frecvent.

Scădere în greutate

Odată cu creșterea frecvenței de urinare, se pierd și calorii. Diabetul împiedică glucoza din alimentele pe care le ingerați să ajungă la celule, ceea ce duce la senzația de foame permanentă. Scăderea în greutate este mai des întâlnită în cazul diabetului de tip I.

dezastre catastrofe

Infecții frecvente sau răni care se vindecă greu

Vorbim, in acest caz, mai mult despre observații făcute de-a lungul timpului in cazul bolnavilor de diabet, decât despre dovezi științifice. S-ar părea că nivelul crescut de glucoză din sânge afectează capacitatea organismului de a se vindeca și de a lupta împotriva infecțiilor. Cele mai întâlnite tipuri de infecții sunt cele urinare si cele genitale (mai ales la femei), infecții la nivelul pielii și al gingiilor, fiind posibilă inclusiv pierderea dinților.

Oboseală accentuată

Oboseala (astenia fizică) este un rezultat al deshidratării cauzate de poliurie, combinată cu imposibilitatea organismului de a funcționa normal, pentru că nu poate folosi în mod fiziologic zahărul pentru nevoile sale energetice.

neclar blurat

Mâini și picioare amorțite

Nivelul crescut de glucoză din sânge duce la lezarea nervilor, de aceea puteți resimți amorțeli (parestezii), sau scăderea sensibilității tactile la nivelul mâinilor și picioarelor. De asemenea pot apărea și dureri supărătoare ale membrelor.

Tulburări de vedere

Așa cum am explicat și la punctul 1, zahărul în exces determină o deshidratare a țesuturilor, inclusiv la nivelul ochilor, producând o deshidratare a lentilelor lor. De aceea este afectată capacitatea de a focaliza și, în consecință, apar tulburările de vedere. Diabetul netratat duce la afectarea retinei și, in ultimă instanță, chiar la orbire.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv