Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Angajaţii CET-urilor cer majorări salariale. ELCEN asigură că nu opresc căldura

Angajaţii a trei CET-uri ale ELCEN (centrale electrice de termoficare; Grozăveşti, Progresu şi Sud) au declanşat miercuri proteste, nemulţumiţi de nivelul salariilor.

 

Reprezentanţii ELCEN, cei ai salariaţiilor şi alţi factori implicaţi în această situaţie au avut miercuri, începând cu ora 14:30, o întâlnire la Ministerul Energiei.

Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, a precizat, pentru Mediafax, care este stadiul negocierilor, asigurând că bucureştii nu au niciun motiv să îşi facă griji în privinţa căldurii.

 

„În primele zile ale lunii ianuarie, putem oferi o sumă fixă de 2.000 de lei brut. Dânşii nu mai vor nicio promisiune, cât mai repede. De asemenea, documentul pe care l-am semnat astăzi la Ministerul Energiei cu toate părţile implicate presupune ca, până la 15 februarie, să avem negociată o nouă grilă salarială, care să rezolve toate problemele istorice, aş putea să spun. Problema este că mulţi ani de zile nu s-au mărit salariile. Prin planul de reorganizare se trece într-o nouă companie şi, prin noua companie, putem aşeza o nouă grilă salarială”, a explicat Creţu.

Din 1.800 de angajaţi ai ELCEN, 1.400 au salariul mai mic de 3.000 de lei net, conform reprezentantului al ELCEN. „Sunt salarii de 2.000 şi ceva, 1.700, 2.200, 2.300, 2.500, în funcţie de specialitatea fiecăruia”, a adăugat Creţu.

În cursul serii de miercuri, administratorul ELCEN mai are programate discuţii cu reprezentanţii CET Progresu şi CET Sud, fiind încrezător că situaţia se va rezolva.

La 24 septembrie, Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a aprobat, în unanimitate, planul de reorganizare al producătorului de energie termică, iar după de 22 octombrie, data la care judecatorul sindic a confirmat planul de reorganizare, ELCEN a început reorganizarea activităţii.

Acest plan arată că ELCEN şi RADET vor fuziona într-o nouă companie municipală, Energetica SA, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, astfel că vor forma sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei – SACET. Acest sistem ar trebui finalizat până la finele acestui an, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv