Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Mihai Fifor și Răzvan Cuc, citați ca martori în dosarul șpăgilor de la vama Nădlac II / POLITICĂ: Premierul Orban a convocat două ședințe de Guvern: la ora 9.00 și la ora 17.00 / EXTERNE: Partidul Conservator, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea în Parlamentul de la Londra /

Breaking News:
 

Ciobanii protestează cu oile la ușa ministrului Daea: N-a îmbolnăvit animalele!

Mai mulți ciobani protestează miercuri în fața Ministerului Agriculturii, nemulțumiți că statul nu îi ajută cu subvenții pentru oi, ei acuzând fraude la acordarea acestora și a accesului la pășuni, precum și nereguli din partea medicilor veterinari.

“Cea mai mare problemă și cea mai gravă este pentru îmbolnăvirea animalelor prin programul făcut pentru berbeci. Pentru niște bani pe care îi primești, te forțează să primești niște animale care nu sunt certificate sanitar veterinar, să le introduci în efectivele tale și îți îmbolnăvești animalele. A doua problemă – pășunile. Fermierii adevărați și ciobanii nu au acces la pășuni, acestea au fost deja date în proporție de 75-80% șmecherilor care sunt oameni cu diverse funcții în stat și au câteva animale”, acuză unul dintre protestatari.

“Nu mai avem unde să ne vindem animalele. Ce ați construit? Ați promovat oaia pentru ce? Pentru restaurante și cârciumi în București? Nu avem un abator. Tot ce se taie în România se taie la negru. Prin programul cu berbecii au reușit să ne dezbine. (..) Ciobanii sunt oameni drepți, curați sănătoși, care muncesc. Păi dacă tu distrugi pe cine muncește în România, cine mai rămâne fraților aici? Nu o să mai avem cui să dăm bună ziua la sate. Treziți-vă fraților acum! Trăiești degeaba, muncești și nu te alegi cu nimic. Să te chinui să te îmbolnăvești pentru ce? Tinerii, copilul, Facultăți terminate, mastere terminate, nu găsești post unde să te angajezi! L-am trimis în domeniu. Unde să plece? Șofer în Anglia? Ce să facă copilul meu dacă toate posturile sunt așa cum sunt? Totul este politic. Se duce la interviu, îl întreabă: “În ce partid ești înscris? Asta e România!”, a adaugat el.

Miercuri după-amiază, protestatarii se vor întâlni cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, iar vineri va fi o ședință la care vor participa și șefii de federații și asociații.

6 Shares