Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Firea extinde Asistența Socială cu 6 cămine de bătrâni – câte unul în fiecare sector al Capitalei

Primarul Gabriela Firea înfiinţează Reţeaua Metropolitană „Asistenţă pentru Seniori – Respect pentru vârstă a treia”, cu câte un nou cămin în fiecare sector al Capitalei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) este chemat joi să aprobe proiectul propus de edil să funcționeze prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a municipiului București (DGASMB).

„Programele şi măsurile dedicate persoanelor vârstnice reprezintă o prioritate pentru actuală administraţie şi o preocupare constanţa pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii lor. Primăria Municipiului Bucureşti a adoptat mai multe măsuri dedicate segmentelor vulnerabile, inclusiv persoanelor vârstnice, iar înfiinţarea de noi centre de îngrijire a acestora este o adevărată necesitate în condiţiile în care numărul celor care au nevoie de îngrijiri speciale este în continuă creştere”, transmite Gabriela Firea miercuri, printr-un comunicat de presă.

Proiectul va fi implementat cu ajutorul companiilor municipale Imobiliară Bucureşti S.A. şi Medicală Bucureşti S.A. care vor identifica spaţii imobiliare adecvate derulării activităţilor specifice căminelor.

Primăria arară că, potrivit INS, în Bucureşti au fost raportate în 2017, la indicatorul persoane cu vârstă peste 60 de ani, 425.782 persoane, reprezentând un procent de aproximativ 22% din totalul populaţiei Capitalei.

De asemenea, potrivit datelor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de sector, există 9.520 de persoane vârstnice cu dizabilităţi, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependenţă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv