Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:
Firea ne liniștește

Firea: Situația bebelușilor de la Maternitatea Giulești nu este dramatică

Gabriela Firea, primarul Capitalei, susține că situația bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești și infectați cu stafilococ auriu – un germene extrem de periculos – “nu este dramatică așa cum au prezentat-o unii”. 

Trebuie spus că Maternitatea Giulești se află în administrarea Primăriei Municipiului București.

„Atât eu ca părinte, cât şi toţi cei care sunt implicaţi, trebuie să-i asigurăm pe părinţi că vom face tot ce ţine de noi ca astfel de lucruri să nu se mai repete. În primul rând, părinţilor, că am văzut că nimeni nu şi-a cerut scuze, trebuie să ne cerem scuze pentru această situaţie, care nu este dramatică aşa cum au prezentat-o unii, dar nu este nici plăcută”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Ea a dat asigurări că această maternitate este una “foarte bună”:„Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai mari din ţară şi mărturisesc că şi eu am născut la Maternitatea Panait Sîrbu, cunoscută ca Maternitatea Giuleşti. Este o maternitate foarte bună”.

“În lunile octombrie şi noiembrie, cele vizate de acest posibil – că deocamdată aşteptăm toate analizele – stafilococ, s-au născut aproape 700 de copii, din care 20 au prezentat diferite, să spunem, afecţiuni cutanate. În acest moment sunt 15 internaţi, dintre aceştia doar 11 au confirmat stafilococul. Am totul la minut”, a mai spus Gabriela Firea.

Trebuie spus însă că 20 de copi i născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent.

În prezent sunt internați 15 bebeluși, iar pentru 4 dintre ei, suspecți de infecție, analizele sunt în lucru.

Direcția de Sănătate Publică București a confirmat încă de vineri prezența germenelui pe scutecul unui nou-născut și într-un salon de lehuze. 

Rezultatele celorlalte probe recoltate de inspectorii sanitari sunt așteptate să apară.

Ministerul Sănătății a interzis nașterile programate pentru această săptămână în această maternitate. Sunt circa 80 de nașteri, care au fost repartizate către alte maternități. 

20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv