Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

(FOTO) Nu doar Firea este specialistă în monumente. Poliția de Frontieră a inaugurat mai multe basoreliefuri

Cine credea că doar în București se ridică monumente la foc automat s-a înșelat amarnic.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Asociaţia Frontiera Gălăţeană, Corpul Naţional al Poliţiştilor, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual au inaugurat mai multe basoreliefuri ale unor importante personalităţi din istoria poporului român.

Evenimentul s-a derulat în contextul sărbătoririi Anului Centenarului Marii Uniri, în data de 25.06.2018, în localitatea Dubova, jud. Mehedinţi. Basoreliefurile au fost amplasate la baza Mănăstirii Mraconia, situată în cel mai pitoresc loc de pe Dunăre, la Cazane. De asemenea, alte două basoreliefuri au fost dezvelite şi amplasate şi la Cetatea Medievală a Severinului.

Basoreliefurile reprezintă imaginea unor importante personalităţi din istoria poporului român: Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră, la iniţiativa Asociaţiei Frontiera Gălăţeană, Corpului Naţional al Poliţiştilor, Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual şi cu suportul ctitorului Mănăstirii Mraconia.

De asemenea, la ceremonie au mai participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Mehedinţi.

Prin această acţiune de donaţie pentru comunitate, polițiștii de frontieră activi, în rezervă și în retragere, membri ai celor trei asociații au dorit să contribuie la dezvoltarea sentimentelor patriotice și de cunoaștere a istoriei poporului român, locul ales pentru amplasarea basoreliefurilor fiind vizitat atât de către turiști români, cât și de către cei străini.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv