Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Veste proastă de la Iohannis: „Nu va fi o relaxare totală pe 1 iunie, să nu supraevaluaţi această dată” / 

Breaking News:

Părinţi şi copii aleargă pentru o cauză nobilă, la Maratonul Nisipului

Premii în valoare de 26.600 lei vor fi oferite la ediția 2017 a Maratonului Nisipului, ce se va desfășura în data de 26 martie, iar în cadrul acestui proiect internaţional va avea loc un eveniment special, dedicat sportului în familie: copiii vor alerga împreună cu părinţii pentru a strânge fonduri necesare modernizării Sectiei de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Judeţean Constanţa. 

Toate încasările de la cursa “Family Run”, care se va desfășura pe distanța de 1 km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța.

De cealaltă parte, în cadrul probelor competitive, peste 800 de sportivi români şi străini şi-au anunţat deja prezenţa la start, dar organizatorii preconizează că, până la data evenimentului, numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000.

Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km) sau Crosul de 10 Km. 

Chiar dacă alergatul pe nisip este de aproximativ două ori mai solicitant decât cel pe asfalt, sportivii vor avea parte şi de premii pe măsură: organizatorii şi sponsorii au pus la bătaie premii în valoare totală de 26.600 lei, iar cine va reuşi să doboare recordurile curselor de maraton din anii precedenţi, deţinute de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), va primi un premiu special de 500 de lei.

Premii în bani și în produse vor primi şi câştigătorii de la Open, dar şi câştigătorii de la cele 6 categorii de vârstă. De altfel, nimeni nu va pleca cu mâna goala de la Maratonul Nisipului, organizatorii oferind tuturor diplome şi medalii de participare, echipamente sportive şi suplimente alimentare.

A patra ediție

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului”, aflat la a patra ediție, este organizat de Asociaţia “SanaSport” şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Proiectul sportiv este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, staţiunea Mamaia fiind de câţiva ani punct de atracţie pentru sportivii internaţionali.

“Ne-am dorit și în acest an să arătăm că alergare este mai mult decât un sport individual. În fapt, este un sport de echipă, de familie. Și cum familia înseamnă grijă față de aproapele nostru, ne-am decis să susținem și în acest an proiectul social al prietenilor de la Asociaţia “Dăruieşte Aripi”, şi anume modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa. Mai multe detalii despre proiect, găsiţi pe http://www.nounascuticonstanta.ro. Pentru noi, copiii sunt cei mai importanți, iar la cursa Family Run vom lupta pentru a le oferi o șansă la viață”, a declarat Daniel Antonaru, organizatorul proiectului internațional “Maratonul Nisipului”.

Cei interesați se mai pot înscrie la evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului” din Mamaia, pe website-ul evenimentului: www.maratonulnisipului.ro.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv