Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Poliția Română prezintă bilanțul unei acțiuni pentru creșterea siguranței în trafic

Poliția Română a desfășurat, pe parcursul a trei zile, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea disciplinei în trafic.

Activitățile au cuprins 13 județe din țară, unde s-a constatat că principalele cauze ce au generat accidente de circulație au fost viteza, indisciplina pietonilor și bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunea a avut loc în zilele de 12, 14 și 15 iunie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din Poliția Române, polițiștii rutieri acționând în județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Vaslui și Vâlcea.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat 63 de infracțiuni (dintre care 21 de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe și două de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice).

În urma abaterilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 6.531 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 2.093 au fost pentru depășirea vitezei regulamentare, 171 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 28 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor. 839 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, pentru abateri rutiere, pietonilor, iar 245 bicicliștilor.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 492 de permise de conducere și 147 certificate de înmatriculare.

Poliția Română recomandă șoferilor porniți la drum să respecte indicațiile polițistului rutier aflat în teren.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră.

Pietonilor li se recomandă să fie atenţi când traversează și să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv