Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Românii au 13 zile libere în 2018, dar Crăciunul ar putea fi legat de Anul Nou într-o minivacanță de 14 zile

După zilele libere de Anul Nou – 1 și 2 ianuarie -, românii nu lucrează pe 24 ianuarie, când sărbătoresc Unirea Principatelor – “Mica Unire”.

Următoarele zile libere de Paşti.

În total, sunt 13 zile libere, dar ca în fiecare an, bugetarii au parte de mai multe, deoarece Guvernul acordă câte o minivacanță atunci când zilele de sărbătoare pot fi legate cu weekendul.

Anul acesta însă, numai de Crăciun va putea fi vorba de o astfel de pleașcă, deoarece zilele libere nu se leagă de weekend sau pică exact la sfârșit de săptămână ori la începutul ei.

Însă Crăciunul, care cade într-o zi de marți, ar putea fi legat cu Anul Nou, iar cum Guvernul va da liber cu siguranță și luni, de Ajunul Crăciunului, cei care lucrează la stat vor avea liber din weekendul care începe în 21 decembrie până pe 3 ianuarie. Adică 14 zile!

Evident, zilele libere trebuie recuperate în cadrul unui program pe care fiecare instituție publică trebuie să și-l stabilească, dar știm cu toții cum lucrează bugetarii dacă vor fi chemați sâmbăta la serviciu.

Iată calendarul sărbătorilor legale:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române

8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paştele

1 mai — Ziua Muncii

27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Naţională a României

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv