Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră sâmbătă la vot final / Cazanciuc: „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Magistrații CAB au respins definitiv contestațiile lui Gabriel Oprea / El va fi judecat pentru ucidere din culpă / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / Olanda impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Sectorul 1: Cereri pentru ajutoarele de căldură

Cetăţenii din Sectorul 1 al Capitalei pot depune începând de luni, 15 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru perioada cuprinsă între lunile noiembrie 2018 și martie 2019, informează primăria.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei, în cazul familiilor, şi 1.082 de lei, în cazul persoanelor singure.

În cazul în care locuința este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 de lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanelor singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă doar în situația în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat.

Pentru ajutoarele de încălzire cu energie termică, gaze, energie electrică şi cu combustibili solizi sau petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 (DGASPC), începând de miercuri, 10 octombrie 2018, sau pot fi descărcate online de la adresa: http://www.dgaspc-sectorul1.ro/  – secțiunea “Informații Ajutoare Căldură 2018-2019 și se depun în Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, corp E, parter, cam. 1 și 2 (punct de reper Mănăstirea Cașin).

Stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinței se va face prin dispoziția primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, astfel:

  • începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;
  • începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.

Pentru mai multe informaţii privind acordarea ajutoarelor pentru căldură, cei interesați pot contacta Compartimentul Protecție Socială Consumatori Vulnerabili din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 1, la numărul de telefon: 021/223.41.97 int. 280 și 148.

Mai multe detalii și formularele necesare pot fi găsite la adresa:

http://www.dgaspc-sectorul1.ro/pagina.aspx?pid=131&keyn=50

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv