Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Alexandra Cadanțu, victorie remarcabilă în optimile de la Zagreb. Și alte sportive din România au obținut succese importante

Alexandra Cadanțu, una dintre jucătoarele de tenis din România care își caută strălucirea de altă dată, s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului de la Zagreb (Croația), competiție dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Fostă locul 59 mondial, ajunsă între timp pe locul 251 mondial, Alexandra a avut nevoie de ceva mai mult de o oră pentru a se impune, cu un dublu 6-2, în confruntarea cu Anastasia Grymalska, din Italia, o jucătoare născută în Ucraina și care la momentul actual este mai bine cotată decât sportiva noastră.

Alexandra, care în primul tur a surclasat-o, cu 6-1, 6-3, pe Sabrina Șaripova, din Uzbekistan, nimeni alta decât principala favorită a competiției, speră ca prin parcursul bun de la Zagreb să revină în TOP 200 mondial și să conteze din nou pentru turneele WTA sau pentru Grand Slam-uri.

Până atunci, însă, Alexandra o va înfrunta în sferturile din Croația pe Pemra Ozgen, din Turcia, jucătoare aflată tocmai pe locul 294 mondial, dar care în optimi a învins-o, cu un dublu 6-3, pe slovaca Jana Cepelova, favorita 7 a competiției.

Nu a fost singura victorie românească de peste hotare de joi. Jaqueline Cristian, a doua favorită a turneului de 25.000 de dolari de la Sofia (Bulgaria), s-a calificat în sferturi profitând de abandonul rusoaicei Polina Monova.

Pentru Jaqueline urmează meci tare cu rusoaica Anastasia Pribylova, jucătoare venită din calificări, dar care în optimi a învins-o, cu 6-3, 6-2, pe Miriam Kolodziejova, din Cehia, a șasea favorită a competiției.

La Montreaux, în Elveția, Elena Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi, după 3-6, 6-1, 6-3, cu Tamara Korptasch, din Germania, a patra favorită a competiției dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

În sferturi, Elena Gabriela Ruse dă piept cu poloneza Iga Swiatek, sportivă care în optimi a demolat-o, în 46 de minute, pe Diana Marcinkevica, din Letonia, scor 6-0, 6-1.

Gabriela Tătăruș s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 15.000 de dolari de la Praga (Cehia). A fost 6-4, 6-4 cu Nicole Gadient, din Elveția, și urmează meci cu Magdalena Pantuckova, din Cehia, a doua favorită a competiției.

Ioana Gașpar, favorită 7, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 15.000 de dolari de la Szekesfehervar (Ungaria). A fost 6-4, 6-2 cu Sinja Kraus, din Austria, jucătoare venită din calificări, și urmează meci cu Weronika Forys, din Polonia, jucătoare care, în primul tur, a eliminat-o pe nimeni alta decât Elena Cadar, a doua favorită a competiției.

Gabriela Talabă, favorită 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 15.000 de dolari de la Marbella (Spania). A fost 7-6, 7-5, cu Noelia Zeballos, din Bolivia, și urmează meci cu Maria Jose Luque Moreno, din Spania, a șaptea favorită a competiției.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv