Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

BOX: Ronald Gavril a trecut cu bine testul cântarului. Românul se bate pentru titlul mondial

România ar putea avea un nou campion mondial la box, băcăuanul Ronald Gavril urmând să-şi încerce norocul, vineri seara, pentru centura de la supermijlocie, în versiunea WBC.

Cu 18 victorii şi o înfrângere la activ, Gavril îl va înfrunta, în Nevada (SUA), pe americanul David Benavidez, pugilist cu un palmares uriaş, 18 victorii din 18 meciuri şi 17 victorii obţinute înainte de limită.

Joi seara, Ronald Gavril şi David Benavidez au trecut testul cântarului şi s-au duelat în declaraţii. Deşi este cu aproximativ o jumătate de kilogram mai slab şi va avea în faţă un adversar ucigător, Ronald nu dezarmează şi susţine că “am maturitatea, pregătirea, devotamentul şi experienţa necesare pentru a deveni campion mondial”.

Băcăuanul susţine că a pregătit excelent meciul, din punct de vedere tactic, şi-a urmărit adversarul pe video şi a avut parte de sparring-uri de foc împotriva unor adversari cu nume precum Badou Jack, cel care practic a vacantat centura pusă în joc vineri seara, şi Jose Uzcategui, boxer din Venezuela cu 26 de victorii şi două înfrângeri la profesionişti.

Considerat un adevărat dur al ringului, Benavidez nu a avud adversar până acum, doar Azamat Umarzoda, din Tadjikistan, reuşind să-i reziste într-un meci până la final, însă vorbim de o partidă de doar şase reprize.

Conştient de forţa sa ucigătoare, Benavidez, care are doar 20 de ani, susţine că se aşteaptă ca Ronald Gavril să-l ia de sus, din cauza diferenţei de vârstă şi de experienţă.

Însă boxerul originar din Phoenix, Arizona, spune că “m-am obişnuit ca adversarii să ma ia drept un puşti oarecare. Îl voi lăsa să iasă la bătaie şi îl voi taxa de câte ori voi avea ocazia. N-a avut până acum un adversar de calibrul meu”.

Ronald Gavril ar putea deveni al cincilea boxer român care deţine o centură de campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu (campion mondial WBO în 1997), Leonard Doroftei (campion mondial WBA în 2002), Lucian Bute (campion mondial IBF în 2007) şi Adrian Diaconu (campion mondial WBC în 2008).

Viorel Simion, Cristian Ciocan şi Jo Jo Dan au fost şi ei în cărţi, dar nu au reuşit să facă pasul cel mare, în timp ce viitorul pare să depindă de boxeri precum Bogdan Dinu, 17 victorii din 17 meciuri, 13 victorii prin knock-out, sau Răzvan Cojanu, 16 victorii şi 3 înfrângeri. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv