Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

BOX: Ronald Gavril revine în ring după o pauză de aproape 10 luni

Ronald Gavril, unul dintre cei mai bine cotați boxeri români la momentul actual, revine în ring pe 7 decembrie.

Gavril (32 de ani) nu a mai boxat din 17 februarie când a pierdut al doilea meci consecutiv împotriva David Benavidez.

Băcăuanul a avut nevoie de o perioadă de pauză mentală, dar susține că și-a regăsit pofta de a boxa și nu renunță la visul său de a deveni campion mondial, chiar dacă în acest moment a ajuns deja la trei înfrângeri suferite în 21 de meciuri disputate.

Pe 7 decembrie, Ronald îl va înfrunta pe americanul Antowyan Aikens în limitele categoriei supermijlocii, într-un meci care ar urma să aibă loc în Las Vegas.

Cum Aikens are și el 13 victorii, un egal și cinci înfrângeri, meciul din Las Vegas este crucial pentru ambii boxeri, fiind practic cam ultima șansă de a rămâne în cărți pentru un nou meci cu centura de campion mondial pe masă.

Aikens a avut o evoluție inconstantă în ultimii ani, înregistrând patru victorii, un egal și cinci înfrângeri. A bătut pugiliști precum Richard Gingras (15 victorii din 21 de meciuri) sau Amir Shabazz (neînvins până la meciul cu Aikens), dar a cedat în fața unor boxeri precum Jamaal Davis (12 înfrângeri în 28 de meciuri) sau Decarlo Perez (boxer care avea deja șase înfrângeri la activ).

În schimb, Ronald Gavril a pierdut un meci controversat cu Elvin Ayala, în martie 2015, și a cedat la decizie în cele două meciuri de titlu mondial disputate împotriva lui Benavidez, pugilist care, în 18 meciuri disputate până la dubla cu Gavril, își făcuse knock-out aproape toți adversarii.

Doar Azamat Umarzoda, din Tajikistan, l-a mai dus pe Benavidez la decizie, însă într-un meci care a durat doar șase reprize.

Între timp, Ronald Gavril și-a schimbat staff-ul tehnic. Se antrenează cu Lou Honey Boy del Valle, la Fight Capital Gym, dar rămâne sub tutela lui Flory Mayweather care continuă să-l impresarieze.

Lou Del Valle a fost campion mondial la semi-grea, în versiunea WBA, bifând 36 de victorii în 44 de meciuri disputate la profesioniști.

Majoritatea înfrângerilor au venit, însă, pe final de carieră. Până la 34 de ani, Del Valle pierduse doar două meciuri, ambele pentru titlul mondial și în urma unor decizii la limită, cu legendarii Virgil Hill și Roy Jones Jr.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv