Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Buzărnescu și Sorana Cîrstea, în turul II la Montreal

România are trei jucătoare în 16-imile de finală ale turneului feminin de tenis de la Montreal (Canada), competiție dotată cu premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari.

După Simona Halep, calificată direct în turul II grație statutului de cap de serie numărul 1, în 16-imile de la Montreal s-au mai calificat Mihaela Buzărnescu, locul 20 mondial, și Sorana Cîrstea, locul 54 mondial.

Deși învingătoarea săptămâna trecută la San Jose, bookmakerii nu îi dădeau prea mari șanse Mihaelei Buzărnescu în confruntarea cu Qiang Wang, din China, din primul tur al turneului de la Montreal.

Probabil, specialiștii se gândeau că Mihaela va fi mult prea obosită după efortul depus săptămâna trecută. Totuși, românca a răsturnat calculele hârtiei, a luptat din nou admirabil și a bătut-o pe chinezoaică în minim de seturi, 6-2, 7-5.

A fost un meci tare, de 90 de minute și în care Mihaela a comis nu mai puțin de opt duble-greșeli, dar și un meci în care sportiva noastră a salvat șapte mingi de set înainte de a pune capăt disputei.

În schimb, Sorana Cîrstea a avut nevoie de două ore și 12 minute și să revină de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 3-6, 6-4, 6-4, în confruntarea cu nimeni alta decât Monica Niculescu.

Din păcate, alături de Monica Niculescu au mai părăsit competiția și Ana Bogdan, 4-6, 6-4, 3-6, cu Aryna Sabalenka, din Belarus, și Irina Begu, 3-6, 6-1, 5-7, cu Ashleigh Barty, din Australia, a 15-a favorită a turneului.

Irina Begu rămâne cu 8.015 dolari și un punct WTA, în timp ce Monica Niculescu și Ana Bogdan au obținut câte 8.015 dolari și 31 de puncte WTA grație faptului că au acces pe tabloul principal din calificări.

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au asigurate câte 14.860 de dolari și 60 de puncte WTA, dar vor avea parte de meciuri infernale în 16-imi.

Pentru că se joacă Halep versus Anastasia Pavliucenkova (Rusia, locul 28 mondial), Sorana Cîrstea versus Venus Williams (SUA, favorită 13) și Mihaela Buzărnescu versus Elina Svitolina (Ucraina, favorită 5).

Simona are totuși 7-0 la victorii în meciuri directe cu Pavliucenkova. I-a lăsat doar două seturi, iar în ultimul meci direct, anul trecut, la Roma, s-a impus, scor 6-1, 4-6, 6-0.

Buzărnescu are și ea 2-0 cu Svitolina, pe care a bătut-o anul acesta atât la Roland Garros, pe zgură, 6-3, 7-5, cât și la Birmingham, pe iarbă, 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea, în schimb, nu prea i-a pus până acum probleme americancei Venus Williams, în fața căreia a pierdut cu 4-6, 3-6, la Miami, în 2010, și cu 3-6, 4-6, la Indian Wells, anul acesta.

26 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv