Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Câştigătorii Maratonului Nisipului de la Mamaia – ediția 2019

Vitalie Gheorghiță din Republica Moldova și românca Alexandra Ungureanu sunt marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri din cadrul Maratonului Nisipului, desfășurat duminică la Mamaia.
 
 
Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a șasea ediție, a adunat peste 1.800 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători.
 
Competiția reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări. 
 
La start au fost prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, Statele Unite ale Amercii etc. Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a șasea ediție, este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
 
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION şi cursa populară de 3 km), precum și crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora, dar și Cursa Campionii Școlii, dedicată elevilor din școlile constănțene.
 
Câștigători – Cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition
 
La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Tudor Cebotari din Republica Moldova, care a înregistrat un timp excelent: 37 de minute şi 14 de secunde. Locul secund a fost ocupat de compatriotul său Andrei Bogaci, iar locul al treilea de constănțeanul Bogdan Ofițeru.
 
În cadrul cursei de 10 kilometri fete, constănţeanca Daniela Ciocan a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 47 de minute şi 26 de secunde, locul II a fost obţinut de Mirela Mihai, iar locul III, de Teodor Nadrag.
 
Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)
 
Semimaratonul, a doua probă ca dificultate din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria băieți, de Mihail Bizniuc din Republica Moldova, care a înregistrat un timp de o oră, 23 minute şi 38 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Igor Timbalari, iar locul al treilea, de Laurențiu Cobzaru.
 
La categoria fete, cursa a fost câștigată detașat de Ilinca Maria Tempeanu, care a trecut linia de finish într-o oră, 38 de minute şi 51 secunde, Maria Magdalena Veliscu s-a clasat pe locul al doilea, iar Violeta Spanache a completat podiumul.
 
Câștigători – Cursa de Maraton (42 km)
 
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieți, a trecut linia de finish basarabeanul Vitalie Gheorghiță , după 2 ore, 44 de minute şi 17 secunde. Pe locul II s-a situat Ionel Rapotan, iar Victor Spătaru a terminat cursa pe locul III.
 
La categoria fete, maratonul a fost câștigat de Alexandra Ungureanu, care a terminat cursa în 3 ore 46 de minute şi 19, locul secund – Elena Georgiana Modrescu, locul al treilea – Ana-Maria Comănescu.
 
Câștigătorii de la cele patru probe competitive au primit premii substanțiale în bani și produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 45.000 de lei.
 
Ediţia următoare: 29 martie 2020
 
“Maratonul Nisipului din acest an a fost o sărbătoare în toată regulă. Nu doar una sportivă, ci şi una cu o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutideni. Au fost peste 1800 de participanți, majoritatea din România și din țări membre ale Uniunii Europene, care au purtat tricoul cu însemnele U.E., astfel încât să celebrăm împreună principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană. Cu atât mai important a fost acest eveniment, cu cât România a preluat președinția rotatativă a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. La evenimentul sportiv am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanţii de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Ediţia a VII-a a evenimentului este programată pe data de 29 martie 2019”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “Sanasport”, organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv