Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

FCSB, pas mare spre primăvara Europa League. Vicecampioana României a bifat al doilea succes consecutiv în grupe

FCSB, vicecampioana României la fotbal, defilează prin grupa de Europa League, bifând joi seara al doilea succes consecutiv, din două meciuri.

sursa foto digisport.ro

După 3-0 acasă cu Viktoria Plzen, elevii lui Nicolae Dică s-au impus, cu 2-1, pe terenul elveţienilor de la FC Lugano şi au punctaj maxim în grupa de Europa League.

Ce-i drept, însă, victoria a venit mai greu decât se aşteptau cei de la FCSB, în condiţiile în care în faţa lor a stat una dintre cele mai slabe echipe din Elveţia.

Limitaţi din punct de vedere tehnic, dar arţăgoşi şi disciplinaţi, elveţienii au controlat clar prima repriză. Bottani a deschis scorul în minutul 14, profitând de o gaură în centrul defensivei FCSB-iste. Mariani i-a dat şi el emoţii lui Niţă, şutând în bară, iar oamenii de atac ai lui Pierluigi Tami au mai avut două sau trei momente favorabile.

La pauză, Nicolae Dică, antrenorul lui FCSB, a mutat decisiv şi a asigurat, practic, răsturnarea de rezultat. Conştient că nu mai are ce pierde, tehnicianul român a sacrificat unul dintre cei doi luptători de la centrul terenului, pe Ovidiu Popescu, şi l-a aruncat în ofensivă pe Dennis Man, fotbalist care avea să fie cel mai bun jucător al meciului.

Mutarea lui Dică a fost una extrem de inspirată. Teixeira a coborât şi a controlat mai bine balonul, iar Man, rapid şi insistent, a creat mai multă panică în apărarea adversă, forţându-i pe cei de la Lugano să facă pasul în spate.

De altfel, Man avea să creeze cele două goluri ale FCSB-ului. În minutul 58 a insistat excelent în flancul drept, a deposedat un adversar a centrat din linia de fund a terenului, Budescu a avut timp să preia la câţiva metri de poarta adversă şi l-a bătut pe Da Costa cu un şut violent, în vinclul din colţul scurt.

În minutul 64, devierea genială a lui Man l-a adus pe Romario Benzar singur în flancul drept. Fostul fundaş de la Viitorul Constanţa a centrat pe colţul lung şi Junior Morais a punctat cu un vole în forţă, marcând golul care a adus victoria şi trei puncte de aur vicecampioanei României.

FC Lugano – FCSB s-a terminat 1-2, la capătul unui meci în care formaţia noastră a avut mai multe şuturi şi şuturi pe poartă, în special în repriza a doua.

Vicecampioana României are şase puncte din şase şi golaveraj 5-1 astfel că domină cu autoritate Grupa G, în condiţiile în care Viktoria Plzen a trecut, cu 3-1, de Hapoel Beer Sheva, iar cele două echipe au câte trei puncte.

Pe 19 octombrie urmează Hapoel Beer Sheva – FCSB şi FC Lugano – Viktoria Plzen.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv