Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

FOTBAL: AFC Hermannstadt s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a umilit-o pe FCSB

AFC Hermannstadt, locul 2 din Liga a doua, este a doua echipă din județul Sibiu care se califică în semifinalele Cupei României la fotbal, după Gaz Metan Mediaș.

Dar, dacă Gaz Metan a trecut greu, scor 1-0, de Astra Giurgu, formația din Sibiu a produs una dintre cele mai mari surprize din ultima perioadă impunându-se la scor de neprezentare, 3-0, în confruntarea cu FCSB, vicecampioana națională en-titre.

Meciul de la Sibiu trebuia să se joace miercuri seara, dar a fost amânat pentru joi din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Nici joi condițiile nu au fost perfecte, dar s-a putut juca, iar duelul a fost unul spectaculos, în care vioara întâi a fost formația antrenată de Alexandru Pelici.

Cei de la AFC Hermannstadt s-au adaptat mai repede la condițiile de joc, frig, noroi, oră mai degrabă matinală, dar au intrat și mai montați și au făcut spectacol cu una dintre formațiile cu pretenții din Liga I.

Rusu, Herghelegiu și Blănaru, practic cei trei oameni de atac ai gazdelor, s-au distrat cu defensiva celor de la FCSB, iar gazdele au reușit să marcheze de trei ori, dar mai putea să înscrie de încă cel puțin trei ori în urma unor ocazii uriașe.

Primul gol a venit încă din minutul 11, când Rusu i-a pierdut pe drum pe Artur Jorge și Larie și a punctat cu un șut plasat, la colțul lung.

S-a făcut 2-0 în minutul 29, după reușita lui Blănaru. Sibienii au ajuns din trei pase de la o poartă la cealaltă, profitând de bulevardul din centrul defensivei adverse, și Blănaru a înțepat elegant balonul pe lângă Bălgrădean, portar aflat la debutul în poarta FCSB-ului.

Meciul putea fi revitalizat spre finalul primei reprize, când centralul Popa a acordat penalty pentru FCSB. Totuși, arbitrul a revenit asupra deciziei și, la recomandarea unuia dintre asistenți, a anulat penaltiul pe motiv că înainte ca fundașul de la Hermannstadt să lovească balonul cu mâna, unul dintre jucătorii de la FCSB a comis henț, astfel că s-a revenit la prima infracțiune.

După pauză, Nicolae Dică, antrenorul lui FCSB, a încercat să-și revitalizeze echipa cu o mutare ofensivă, Gnohere în locul lui Nedelcu.

Însă vicecampioana României a rămas timidă, doar Florinel Coman reușind să dea emoții gazdelor.

În schimb, profitând și de eliminarea lui Ovidiu Popescu, cei de la Hermannstadt au continuat să hărțuiască defensiva lui FCSB. Gazdele au avut 6-7 ocazii importante, inclusiv două bare, dar au reușit să mai marcheze o singură dată, Rusu realizând dubla în minutul 63.

AFC Hermannstadt este a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României, după Gaz Metan Mediaș. Celelalte două meciuri au fost reprogramate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CS Universitatea Craiova – Dinamo București se joacă marți, pe 6 martie, de la ora 17.00, iar FC Botoșani – CSM Politehnica Iași se joacă marți, pe 13 martie, de la ora 16.30.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv