Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

FOTBAL: Al Ain, finalistă surpriză la Campionatul Mondial al cluburilor

Marți seara s-a jucat prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal rezervat cluburilor.

Deși spera să profite de sezonul modest făcut de Real Madrid, campioana en-titre a Europei, și să pună punct supremației europene, River Plate, campioana Americii de Sud, s-a împiedicat inexplicabil în semifinale.

Argentinienii au cedat la lovituri de departajare în duelul cu Al Ain, formație intrată în competiție din postura de campioană a țării gazdă, Emiratele Arabe Unite.

A fost 2-2 după 90 de minute, la capătul unui duel în care mașinăria de fotbal argentiniană a părut extrem de ruginită, în ciuda celor două goluri marcate de Rafael Santos Borre.

Al Ain a deschis scorul prin Marcus Berg și a egalat la 2 prin Caio, exact vedetele în care arabii își puneau cele mai mari speranțe.

În prelungiri, culmea, Al Ain a părut echipa mai proaspătă, deși oamenii lui Zoran Mamic jucaseră deja două meciuri la această competiției, cu Team Wellington în preliminarii și cu Esperance Tunis în turul I.

Nu s-a mai înscris astfel că s-a ajuns la lovituri de departajare, capitol la care River a fost trădată de unul dintre jucătorii cu mare experiență, Enzo Perez, fotbalist de 32 de ani trecut pe la Benfica și Valencia și care a adunat 26 de selecții în naționala Argentinei.

Al Ain a marcat prin Caio, Shiotani, Al Ahbabi, Abdulrahman și Yaslam, iar Al Ain s-a impus, în cele din urmă, cu 5-4, River reușind să marcheze doar prin Scocco, Quintero, Pratto și Santos Borre.

Este pentru a patra oară în istorie când campioana Americii de Sud nu ajunge în finala Campionatului Mondial al cluburilor. S-a mai întâmplat în 2010, când Internazionale Milano a învins în finală pe Mazembe, din Congo, în 2013, când Bayern Munchen a trecut de Raja Casablanca, din Maroc, și în 2016, când Real Madrid a trecut de Kashima Antlers, din Japonia.

Însă este pentru prima dată când o echipă din Emiratele Arabe Unite are parte de un asemenea succes. Anul trecut, Al Jazira, campioana gazdelor, a pierdut, cu 1-4, finala mică disputată împotriva mexicanilor de la Pachuca.

Al Ain dă piept, în finala de sâmbătă, 22 decembrie, cu învingătoarea dintre Real Madrid, campioana Europei, și Kashima Antlers, campioana Asiei.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv