Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Astra Giurgiu dă piept cu Zira sau Differdange în turul II preliminar al Europa League

Astra Giurgiu, fosta campioană națională la fotbal, este prima echipă din România care va intra în focurile cupelor europene în sezonul 2017-2018.

(sursa foto Facebook Cristian Sapunaru)

Formația antrenată actualmente de Edi Iordănescu a fost cap de serie la tragerea la sorți pentru turul II preliminar din Europa League, astfel că giurgiuvenii au evitat adversari de top precum Galatasaray Istanbul, Hajduk Split sau Brondby.

Sorții au decis, luni, ca Astra să joace cu învingătoarea meciului din primul tur preliminar dintre FK Zira (Azerbaidjan) și FC Differdange (Luxemburg).

Prima manșă va avea loc pe 13 iulie, în deplasare, iar returul va avea loc pe 20 iulie, la Giurgiu. 

Deși a trecut printr-o remaniere masivă, Astra pornește cu prima șansă în această dublă manșă, considerându-se că adversarii sunt, totuși, mult sub valoarea unei formații care, în primăvară, juca în 16-imile de finală ale Europa League.

FK Zira Baku a încheiat pe locul al patrulea campionatul din Azerbaidjan, la 23 de puncte de campioana Qarabag Agdam. FK Zira a prins in extremis ultimul loc de Europa League, la mare luptă cu Kapaz și Sumgayit.

Antrenorul azerilor este Aykhan Abbasov, iar vedetele echipei sunt mijlocașul Rashad Sadiqov, 20 de selecții în naționala Azerbaidjanului, fundașul Akeem Latifu, două selecții în naționala Nigeriei, paraguaianul Cesar Meza, fost jucător la Cesena și Deportivo Alaves, și atacantul haitian Kervens Belfort, fost jucător la Le Mans și Grenoble.

Clubul FK Zira a fost înființat în 2014 și a intrat direct în prima ligă din Azerbaidjan. Gruparea din Baku va debuta în cupele europene în acest sezon. La primul sezon, FK Zira a devenit vicecampioană națională, dar în 2015 a primit interdicție de la UEFA de a participa în cupele europene în sezonul 2015-2016.

FC Differdange este o echipă înființată în 2003 și care este vicecampioana en-titre a Luxemburgului. Clubul s-a format prin unirea grupării Red Boys Differdange cu AS Differdange.

Palmaresul cuprinde șase titluri naționale, cucerite de Red Boys Differdange, și un total de 19 cupe ale Luxemburgului dintre care patru cucerite după unificare.

Antrenorul echipei este belgianul Pascal Carzaniga, iar vedetele echipei sunt Ante Bukvic, Mathias Janisch, Gilles Bettmer și Dwayn Holter, toți cu selecții importante în naționala Luxemburgului, dar și belgianul Vandenbroeck, fost la Charleroi, Antwerp și Waregem, sau David Fleurival, jucător cu 24 de selecții în naționala statului Guadelupa și trecut pe la Boavista Porto, Chateauroux, Beira Mar sau Metz.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv