Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Astra Giurgiu s-a calificat în turul III preliminar din Europa League. Surprize de proporții în celelalte meciuri de joi seara

Astra Giurgiu, prima reprezentantă a României intrată în focurile cupelor europene, s-a calificat, joi seara, în turul III preliminar din Europa League.

După 3-1 în tur, pe teren propriu, giurgiuvenii au obținut un 0-0 chinuit în Azerbaidjan, împotriva formației Zira Baku, la capătul unui meci disputat în condiții total nepotrivite, 35 de grade Celsius la umbră.

Cei de la Zira au început tare meciul și au căutat să impună ritmul în special grație tripletei ofensive Gadze – Manga – Belfort. Au fost probleme în defensiva Astrei, mai ales pe flancul drept al apărării, unde Claudiu Belu și Polczak nu au părut să se sincronizeze foarte bine.

Totuși, Astra a scăpat cu bine de un prim sfert de oră formidabil al gazdelor, iar apoi a început să echilibreze disputa. Ba chiar și-a creat și câteva ocazii importante de a marca, în special prin Nicoară, Chipirliu și Claudiu Belu.

S-a terminat 0-0 și Astra se califică în turul III preliminar al Europa League, fază a competiției în care va piept cu imprevizibila echipă ucraineană FC Olexandria.

Surprize de proporții în turul II preliminar

Meciul dintre Zira și Astra nu a fost singurul jucat joi seara în Europa League. Iar microbiștii au avut parte de câteva surprize uriașe care probabil că au rupt numeroase bilete la pariuri.

Una dintre cele mai mari surprize a fost eliminarea echipei turce Galatasaray Istanbul. Otomanii au bifat doar un 1-1 acasă cu Ostersund și au părăsit competiția, 1-3 la general, deși au avut pe teren fotbaliști precum Muslera, Maicon, Belhanda sau Bafetimbi Gomis.

O altă mare surpriză a fost succesul categoric obținut de luxemburghezii de la Fola Esch contra azerilor de la Inter Baku, scor 4-1.

Nu în ultimul rând au surprins mult eliminările suferite de Jagiellonia (0-2 și 1-1 cu Gabala), Brann Bergen (0-2 și 1-0 cu Ruzomberok), IFK Norrkoping (depășită la penaltiuri de Trakai) sau HJK Helsinki (1-1 și 1-3 cu Shkendija).

Fundașul Adrian Avrămia a fost integralist la gazde, în Brest – Altach 0-3. Sergiu Buș a marcat golul gazdelor în Levski Sofia – Hajduk Split 1-2. Atacantul român a evoluat din minutul 57, când a intrat în locul lui Narh. Neluț Roșu a fost titular la Levski și a ieșit în minutul 83, fiind înlocuit cu Borimirov.

Fundașul Adrian Scarlatache a fost integralist la oaspeți, în Fola Esch – Inter Baku 4-1. Bogdan Mitrea a fost integralist la gazde, în AEL Limassol – Progress Niedercorn 2-1. Mihai Răduț a jucat toată repriza a doua pentru gazde, în Lech Poznan – Haugesund 2-0. 

Programul meciurilor din turul III preliminar

PSV Eindhoven – NK Osijek

Trakai – Shkendija

FC Krasnodar (Andrei Ivan) – Lyngby

Sturm Graz – Fenerbahce

Panathinaikos Atena – Gabala

Mlada Boleslav – Skenderbeu

Austria Viena – AEL Limassol (Bogdan Mitrea)

Dinamo Zagreb (Alexandru Mățel) – Odd Greenland

Dinamo București – Athletic Bilbao

Olimpik Donețk – PAOK Salonic

Arka Gdynia – Midtjylland

Ostersund – Fola Esch

Bordeaux – Videoton

Maccabi Tel Aviv – Panionios

Utrecht – Lech Poznan (Mihai Răduț)

Universitatea Craiova – AC Milan

Brondby – Hajduk Split

Gent – Altach

Astra Giurgiu – Olexandria

Everton – Ruzomberok

Aberdeen – Apollon Limassol

Steaua Roșie Belgrad – Sparta Praga (Bogdan Vătăjelu)

Botev Plovdiv – Maritimo Funchal

Zenit St. Petersburg – Bnei Yehuda

Olympique Marseille – Ostende

Freiburg – Domzale

AEK Larnaca – Dinamo Minsk

AIK Stockholm – Sporting Braga

Suduva – FC Sion

Meciurile vor avea loc pe 27 iulie, turul, și 3 august, returul.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv