Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Echipa celor mai buni fotbaliști liberi de contract

Ca de fiecare dată în ultimii ani, cluburile de fotbal din România vor să se întărească în această iarnă aducând mai ales fotbaliști gratis, jucători liberi de contract.

Ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor reprezentanților cluburilor din Liga I și să le recomandăm câteva nume care sigur ar însemna lovituri de imagine dacă ar ajunge în campionatul României.

Deși este obișnuit cu salariile mari, unul dintre fotbaliștii atrăgători ai momentului este francezul Bacary Sagna, mai ales că fundașul dreapta este mare iubitor de România, el obișnuind să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc.

Sagna împlinește în februarie 35 de ani, dar în mod sigur ar face față fără probleme în Liga I. Chiar dacă nu a mai jucat de mai bine de șase luni, de când s-a despărțit de Manchester City.

Un alt nume interesant este cel al mijlocașului german Bastian Schweinsteiger. Ajuns la 33 de ani, Schweinsteiger nu și-a prelungit contractul cu Chicago Fire și este disponibil de la 1 ianuarie 2018. Cluburile din România l-ar putea momi cu ideea că ar fi la doi pași de țara natală a soției sale, fosta jucătoare de tenis sârboaică Ana Ivanovic.

Echipa celor mai buni fotbaliști liberi de contract: Diego Cavalieri – Bacary Sagna, Philipp Wollscheid, Jan Kirchhoff, Benoit Tremoulinas – Mathieu Flamini, Lassana Diarra, Bastian Schweinsteiger – Josue, Aloisio, Robinho.

Diego Cavalieri – 35 de ani, a trecut pe la Liverpool, are trei selecții în naționala Braziliei și peste 250 de meciuri jucate în campionatul Braziliei.

Bacary Sagna – 34 de ani, are în jur de 370 de meciuri jucate pentru Arsenal Londra și Manchester City și 65 de selecții în naționala Franței. A fost vicecampion european în 2016 și a fost nominalizat de două ori în echipa campionatului din Anglia.

Philipp Wollscheid – 28 de ani, a jucat la Nurnberg, Bayer Leverkusen, Stoke City, Mainz și Wolfsburg. Are două selecții în naționala Germaniei.

Jan Kirchhoff – 27 de ani, a jucat la Mainz, Bayern Munchen, Schalke 04 și Sunderland. Cu Bayern a câștigat de două ori titlul, dar și Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor. Are 18 selecții și trei goluri în naționala de tineret a Germaniei.

Benoit Tremoulinas – 32 de ani, a jucat la Bordeaux, Dinamo Kiev, St. Etienne și Sevilla. Are cinci selecții în naționala Franței. A fost campion al Franței și al Ucrainei, a câștigat de două ori Europa League și a fost nominalizat în echipa sezonului din Franța.

Mathieu Flamini – 33 de ani, a jucat la Olympique Marseille, Arsenal Londra, AC Milan și Crystal Palace. Are trei selecții în naționala Franței. A câștigat campionatul Italiei, de două ori Cupa Angliei și a fost finalist în UEFA Champions League.

Lassana Diarra – 32 de ani, a jucat la Chelsea Londra, Arsenal Londra, Real Madrid, Lokomotiv Moscova, Olympique Marseille, Portsmouth sau Anji. Are 34 de selecții în naționala Franței. A câștigat Cupa Angliei, de două ori Cupa Ligii Angliei, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei și Supercupa Spaniei.

Bastian Schweinsteiger – 33 de ani, a jucat la Bayern Munchen, Manchester United și Chicago Fire. Are 121 de selecții și 24 de goluri marcate pentru naționala Germaniei. A fost campion mondial în 2014, cu naționala Germaniei. A câștigat de opt ori campionatul Germaniei, de șapte ori Cupa Germaniei și UEFA Champions League. A fost desemnat fotbalistul neamț al anului în 2010, când a intrat și în cea mai bună echipă de la Campionatul Mondial.

Josue – 27 de ani, crescut de FC Porto a mai jucat pentru echipe precum Galatasaray Istanbul, Pacos Ferreira, Bursaspor, Sporting Braga și Osmanlispor. Are patru selecții în naționala Portugaliei. A fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Portugalia în sezonul 2012-2013.

Aloisio – 29 de ani, a jucat pentru Gremio Porto Alegre, Figueirense și FC Sao Paulo. În ultimii trei ani a jucat în China, la Shandong Luneng și Hebei Huaxia, marcând 56 de goluri în 112 meciuri.

Robinho – 33 de ani, a jucat la FC Santos, Real Madrid, Manchester City, AC Milan, Guangzhou Evergrande și Atletico Mineiro. A înscris 223 de goluri pentru echipele de club și 28 de goluri în 100 de selecții la naționala Braziliei. A fost dublu campion al Braziliei, dublu campion al Spaniei, campion al Italiei și campion al Chinei. A câștigat Copa America și de două ori Cupa Confederațiilor. În 2005 a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist din lume.

Conform estimărilor făcute de transfermarkt, fotbaliștii prezentați mai sus sunt cel mai bine cotați dintre jucătorii liberi de contract. Dar pe listă apar și alte nume interesante, inclusiv români: Oleksandr Gladky, Andrei Prepeliță, Joleon Lescott, Patrice Evra, Sebastian Bassong, Marouane Chamakh, Jose Antonio Reyes, Diego Capel, Julio Cesar, Modou Sougou, Sebastian Leto, Daniel Carvalho, Lucho Gonzalez, Răzvan Cociș, Jeremie Aliadiere, Edel Apoula Bete, Steven Pienaar, Jose Bosingwa, Arthur Boka, Anthony Van Den Borre, Antonio Nocerino.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv