Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: FCSB – Sporting Lisabona în play-off-ul UEFA Champions League

FCSB, vicecampioana României la fotbal, a avut noroc la tragerea la sorți pentru play-off-ul UEFA Champions League.

Formația noastră a evitat adversari de top precum FC Liverpool sau Napoli și va da piept cu formația portugheză Sporting Lisabona, urmând ca primul meci să se joace în Portugalia, pe 15-16 august, iar returul la București, pe 22-23 august.

Deși nu are anvergură lui Liverpool sau Napoli, Sporting Lisabona rămâne un adversar extrem de complicat pentru FCSB. Formația antrenată de Jorge Jesus a terminat pe locul 3 campionatul în Portugalia și a prins des în ultimii ani calificarea în grupele UEFA Champions League, obținând și câteva rezultate demne de luat în seamă, 4-2 cu Schalke 04, 2-1 cu ȚSKA Moscova, 4-2 la Lokomotiv Moscova, 3-1 cu Beșiktaș Istanbul și patru înfrângeri la limită în sezonul precedent, 1-2 și 1-2 cu Real Madrid și 1-2 și 0-1 cu Borussia Dortmund.

Jorge Jesus, de două ori finalist al Europa League cu Benfica Lisabona, a trecut la Sporting pentru a dezvolta o echipă care se bazează în special pe fotbaliști proveninți din propria pepinieră.

Echipa care în urmă cu câțiva ani îi lansa în fotbalul mare pe Cristiano Ronaldo sau Ricardo Quaresma îi propune acum pe William Carvalho, Daniel Podence, Gelson Martins sau căpitanul Adrien Silva.

Alături de ei sunt fotbaliști cu multă experiență precum francezul Jeremy Mathieu, venit de la Barcelona, Fabie Coentrao, venit de la Real Madrid, uruguaianul Sebastian Coates, fost la Liverpool, sau atacantul ivorian Seydou Doumbia, trecut pe la Roma și Newcastle United.

Principalul pericol îl reprezintă, însă, atacantul olandez Bas Dost, fotbalist despre care Ioan Timofte, un fin cunoscător al fotbalului portughez, susține că marchează goluri din toate pozițiile și la orice oră din zi și din noapte.

De altfel, cifrele lui Dost par să îi dea dreptate în condițiile în care vârful olandez de 28 de ani și 1,96 metri înălțime a marcat 161 de goluri până acum, pentru echipele de club pe la care a trecut, iar în sezonul precedent s-a bătut cu Lionel Messi pentru Gheata de Aur, înscriind 36 de goluri în 41 de meciuri jucate pentru Sporting Lisabona.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv