Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

FOTBAL: Naționala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European

Naționala de tineret a României a obținut, marți seara, calificarea la Campionatul European de fotbal ce va avea loc anul viitor în Italia și San Marino.

Echipa noastră, antrenată de Mirel Rădoi, s-a impus, cu 4-0, în confruntarea cu Liechtenstein și a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Portugalia, Bosnia Herțegovina, Elveția și Țara Galilor.

Tricolorii mai aveau nevoie doar de un egal pentru a merge la turneul final, dar și-au respectat blazonul și au făcut scor într-un meci în care au punctat George Pușcaș, de două ori, Ianis Hagi și Adrian Petre.

Tricolorii au încheiat grupa cu două puncte avans față de Portugalia, 4-2 cu Bosnia Herțegovina în ultima etapă, singura echipă care s-a ridicat parțial la nivelul formației noastre.

România a fost una dintre cele șase echipe care au încheiat preliminariile fără înfrângere, alături de Polonia, Anglia, Belgia, Serbia și Franța.

Totuși, Tricolorii au avut, alături de Anglia, cea mai bună apărare din preliminarii încasând doar 4 goluri în 10 partide. Cu șapte goluri înscrise, George Pușcaș a terminat pe locul 4 în topul celor mai buni marcatori din preliminarii, fiind depășit doar de polonezul Kownacki, 10 reușite, și de danezul Skov și spaniolul Borja Mayoral, ambii cu câte opt reușite.

Italia, Spania, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, România, Belgia și Danemarca sunt cele 10 echipe calificate la turneul final, ultimele două echipe urmând să fie stabilite în urma unor meciuri de baraj la care vor lua parte Austria, Grecia, Polonia și Portugalia.

Rămân pe dinafară echipe precum Olanda, Suedia, Turcia sau Rusia.

Turneul final va avea loc în perioada 16-30 iunie 2019, iar tragerea la sorți pentru cele trei grupe de câte patru echipe va avea loc pe 23 noiembrie anul acesta, la Bologna.

România U21 a mai participat o singură dată la un turneu final de Campionat European, în 1998, când meciurile au avut loc chiar la noi în țară.

Atunci, România a câștigat, cu opt victorii din opt meciuri, o grupă din care mai făceau parte Islanda, Irlanda, Lituania și Macedonia.

La turneul final, însă, Tricolorii, cu Bogdan Lobonț, Cosmin Contra, Florentin Petre, Ionuț Luțu, Ionel Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Laurențiu Reghecampf sau regretatul Cătălin Hâldan în prim-plan, au suferit înfrângeri pe linie.

A fost 1-2 cu Olanda lui Roy Makaay, Mark van Bommel și Ruud van Nistelrooy, 0-1 cu Germania lui Michael Ballack și Miro Klose și 1-2 cu Rusia lui Vladimir But, Maxsim Buznikin și Egor Titov, în meciul pentru locul 7.

13 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv