Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

FOTBAL: Racing Union Luxembourg – Viitorul Constanța, primul meci oficial pentru o echipă din România în noul sezon

Dacă majoritatea microbiștilor încă au îndreptată atenția spre Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, noi deja revenim la oile noastre.

Pentru că joi seara, de la 21.00, ora României, în direct pe TVR 1, se joacă primul meci oficial din sezonul 2018-2019 în care este implicată o echipă din România.

Viitorul Constanța, fosta campioană a României, debutează în turul I preliminar din Europa League, formația antrenată de Gheorghe Hagi urmând să dea piept, în deplasare, cu echipa Racing Club Luxembourg, din Luxemburg.

Este un meci în care, în mod normal, adversarul nu ar trebui să pună probleme Viitorului. Racing Club Luxembourg a câștigat surprinzător finala Cupei Luxemburgului în sezonul precedent, dar a încheiat abia pe locul 7 campionatul, cu doar nouă puncte peste formațiile care au luat drumul Ligii a doua.

Antrenată de Patrick Grettnich, Racing Union Luxembourg se bazează pe câțiva jucători interesanți, precum portarul Romain Ruffier, fost la Metz și Amiens, în Franța, sau atacantul Daniel Da Mota, vedeta echipei, autor a șapte goluri în 86 de selecții la naționala statului Luxemburg.

Racing Union Luxembourg are 13 stranieri în lot, dar și jucători semiamatori care joi au fost obligați să-și ia liber de la muncă sau să plece mai devreme de la serviciu pentru a face parte din lot.

Racing Union Luxembourg s-a format în 2005, din uniunea a trei echipe, Spora Luxembourg, Union Luxembourg și CS Alliance. De atunci, cel mai bun rezultat a fost obținut în 2008, când echipa a terminat pe locul al doilea în campionat. În același an, echipa a bifat singurele meciuri de până acum din cupele europene, Racing Union fiind eliminată încă din primul tur al Cupei UEFA, după 0-3 și 1-7 cu echipa suedeză Kalmar FF.

Viitorul nu a strălucit până acum în cupele europene, bifând doar o victorie, un egal, patru înfrângeri și un golaveraj catastrofic, 2-16. Cu toate acestea, Gheorghe Hagi este încrezător că Viitorul nu va avea emoții, mai ales că în ultima perioadă au venit sau revenit la echipă jucători cu experiență precum Ianis Hagi, Srdjan Luchin, Valentin Cojocaru, Cătălin Țâră, francezul Lyes Houri sau Mailson Lima, din Insulele Capului Verde.

În plus, Hagi își ia toate măsurile de siguranță pentru a evita apariția unei noi surprize de proporții după ce, marți, Videoton a făcut 1-1 la Dudelange, iar miercuri, Levski Sofia a pierdut, 0-1, la Vaduz.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv