Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

FOTBAL: Serbia şi Islanda merg la Mondiale. Ţara Galilor, Slovacia şi Ucraina rămân acasă

Luni seara au avut loc nouă meciuri din ultima etapă a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal, zona europeană.

Serbia revine la Campionatul Mondial, dupa ce a ratat calificarea la turneul final din 2014

Au fost programate ultimele meciuri din Grupele D, G şi I, partide care au limpezit multe dintre aspectele calificării la turneul final, găzduit de Rusia, sau la baraj.

În Grupa D, Serbia avea nevoie de o victorie acasă cu Georgia pentru a-şi consolida locul 1 şi a-şi asigura calificarea directă la Campionatul Mondial.

Iar sârbii şi-au făcut treaba cu greu, impunându-se la limită, scor 1-0, graţie unui gol marcat de Prijovic în minutul 78 şi la capătul unui meci în care oaspeţii au avut mai mult posesia.

Într-un duel direct pentru locul 2 şi calificarea la baraj, Irlanda s-a impus în deplasare, împotriva Ţării Galilor, scor 1-0. A fost o victorie cinică, adusă de golul lui McClean, la capătul unui meci în care galezii au avut 67% posesia şi 4-2 la şuturi pe poartă.

Astfel, Gareth Bale este unul dintre marii fotbalişti ai planetei care vor vedea Campionatul Mondial de anul viitor la televizor.

Într-un meci fără mare importanţă, Austria s-a impus în deplasare, împotriva Moldovei, scor 1-0.

În Grupa G, situaţia era clară încă dinainte de ultima etapă. Spania, calificată deja la turneul final, a bifat o victorie de palmares, 1-0, pe terenul Israelului. Italia merge la baraj, astfel că nu s-a forţat în ultima etapă şi s-a impus şi ea la limită, 1-0, pe terenul Albaniei. Macedonia a făcut scorul zilei, 4-0 cu Liechtenstein.

În Grupa I, Islanda avea nevoie de o victorie acasă cu Kosovo pentru a-şi consolida locul 1 şi a-şi asigura calificarea directă la turneul final găzduit de Rusia.

Iar nordicii s-au impus fără mari probleme, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Sigurdsson şi Gudmunsson. În meci direct pentru locul 2, Croaţia s-a impus pe terenul Ucrainei, scor 2-0. Kramaric a înscris cele două goluri care asigură prezenţa Croaţiei la baraj.

Mircea Lucescu îşi încheie practic cu un egal mini-mandatul din fruntea naţionalei Turciei, fiind greu de crezut că otomanii vor mai miza pe el după ratarea calificării la baraj sau la turneul final.

În ultima etapă, Turcia a făcut 2-2 în Finlanda, după un meci în care oaspeţii au condus cu 1-0 şi 2-1, fiind egalaţi a doua oară în ultimul minut al meciului.

Rezultatele de luni seara au lămurit şi situaţia echipelor care merg de pe locul 2 la baraj.  Slovacia lui Marek Hamşik şi a dinamovistului Adam Nemec este echipa care nu prinde barajul de pe locul 2, indiferent de ce se întâmplă în ultimele nouă partide.

Slovacia are 12 puncte în clasamentul echipelor de pe locul 2 şi nu mai poate depăşi niciuna dintre formaţiile aflate înaintea sa în această ierarhie.

Astfel, echipele de pe locul 2 care merg la baraj sunt Italia, Danemarca, Croaţia, Irlanda de Nord, Grecia, Irlanda, Portugalia sau Elveţia şi Suedia sau Olanda.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv