Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Marți, 15 august, 21.45, LIVE pe PRO TV și Dolce Sport 1

FOTBAL: Sporting – FCSB, prima manșă a dublei care îl poate umple de bani pe Becali

Marți seara se joacă primele cinci meciuri din prima manșă a play-off-ului UEFA Champions League.

Evident, partida care ne interesează cel mai mult este Sporting Lisabona – FCSB, meci care va începe la 21.45, ora României, și va fi transmis în direct de PRO TV și Dolce Sport 1.

Este primul meci din dubla de care se leagă toate speranțele patronului Gigi Becali pentru a-și umple, din nou, contul cu zeci de milioane de euro.

Pentru că, prin accederea în această fază a competiției, FCSB are asigurat un câștig de circa 10 milioane de euro, având asigurată calificarea în grupele Europa League. Însă Becali, ca un afacerist care se respectă, nu se mulțumește cu o jumătate de măsură ci vrea potul cel mare.

Iar dacă echipa lui trece de Sporting Lisabona și ajunge în grupele UEFA Champions League, atunci suma încasată va crește cu cel puțin 100%, putând chiar să se tripleze în cazul în care FCSB face o figură frumoasă și prinde măcar un loc 3 în grupe, respectiv calificarea în 16-imile de finală ale Europa League.

Vorbim mult despre acest aspect, cel financiar, pentru că în curtea vicecampioanei României altceva nu pare să conteze. Ca să ajungă la masa bogaților, Becali și-a făcut, practic, o selecționata divizionară luând aproape tot ce era mai bun în Liga I.

Afaceristul s-a lăudat cu sumele investite, dar este foarte probabil ca banii să fi fost aruncați pe apa Dâmboviței, din mai multe motive. În primul rând, mulți jucători au fost transferați târziu și măcar teoretic au nevoie de timp pentru adaptare. Ratarea unei părți din perioada de pregătire a făcut ca unii jucători să aibă probleme medicale.

Mai mult, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar nici nu au mai putut fi trecuți pe lista de UEFA Champions League. Nu în ultimul rând, Becali uită că, practic, a adus vârfurile unui campionat modest, care se complace în mocirla scandalurilor iscate în ultimii ani.

În aceste condiții, misiunea FCSB în fața portughezilor de la Sporting Lisabona pare una imposibilă, mai ales dacă luăm în calcul și jocul slab pregătit de oamenii lui Nicolae Dică în acest start de sezon.

Rămâne de văzut dacă FCSB mai are o dușcă de noroc în bagaj ori și l-a consumat pe tot în deplasarea din Cehia, dar și dacă vreuna dintre vedetele vicecampioanei reușește să ia soarta calificării pe cont propriu.

Sporting nu este un monstru, dar are jucători de renume mondial, Fabio Coentrao, Mathieu, Bas Dost, Bruno Fernandes, etc. și, mai ales, este o formație extrem de disciplinată și foarte bine așezată pe teren de profesorul Jorge Jesus, tehnician care a scris istorie la rivala Benfica, în perioada 2009-2015, reușind să câștige 10 trofee interne (3 titluri) și să ducă echipa de două ori în finala Europa League.

Sporting are și ea mare nevoie de banii din UEFA Champions League, mai ales că a spart vreo 30 de milioane de euro cu transferurile din această vară, însă portughezii sunt liniștiți pentru că au și un plan de rezervă, golgeterul Bas Dost fiind curtat insistent de Newcastle United, grupare pregătită să dea 60 de milioane de euro pe atacantul olandez.

În afară de Sporting Lisabona – FCSB, marți seara se mai joacă Qarabag Agdam – FC Copenhaga (19.00), Hoffenheim – FC Liverpool (21.45), APOEL Nicosia – Slavia Praga (21.45) și Young Boys Berna – ȚSKA Moscova (21.45).

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv