Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Legendarul Cruyff suferă de cancer

O ştire de trei rânduri a întristat, joi dimineaţă, întreaga lume a sportului. Legendarul Johan Cruyff, considerat cel mai mare fotbalist olandez din istorie, a fost descoperit cu cancer pulmonar.

Johan Cruyff

Fostul mare jucător al echipei FC Barcelona a efectuat un control de rutină la o clinică din Catalunya şi a fost descoperit cu teribila maladie. Cruyff urmează să efectueze mai multe teste pentru a se stabili exact stadiul bolii şi paşii pe care îi are de urmat olandezul pentru reabilitare. În vârstă de 68 de ani, Cruyff s-a retras din prim planul fotbalului mondial în urmă cu doi ani, când a renunţat să mai antreneze selecţionata Cataluniei. Cruyff a avut cifre uluitoare atât ca jucător, cât şi ca antrenor, trecându-şi în cont 33 de goluri marcate în 48 de selecţii la naţionala Olandei, peste 200 de goluri înscrise pentru Ajax Amsterdam şi peste 50 de goluri înscrise pentru FC Barcelona.

Nimic nu depăşeşte, însă, vitrina olandezului care este plină de trofee. Ca jucător a fost de opt ori campion al Olandei cu Ajax Amsterdam şi o dată cu Feyenoord Rotterdam, a fost campion al Spaniei cu FC Barcelona, a fost vicecampion mondial cu naţionala Olandei, în 1974, triplu campion al Europei cu Ajax Amsterdam şi câştigător al Supercupei Europei şi al Cupei Intercontinentale cu celebrul club olandez. Ca antrenor, Cruyff a fost de patru ori campion al Spaniei cu FC Barcelona, câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi al Supercupei Europei, cu celebrul club catalan, dar şi câştigător al Cupei Cupelor, cu Ajax Amsterdam.

A câştigat de trei ori Balonul de Aur (1971, 1973 şi 1974), a fost desemnat de mai multe ori antrenorul anului şi a fost introdus în Echipa ideală din toate timpurile.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv