Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Naționala de tineret a României, pas important spre calificarea la Campionatul European

Naționala de tineret a României este foarte aproape de o calificare istorică la Campionatul European de fotbal.

Tricolorii mici s-au impus marți seara, scor 2-0, în confruntarea cu Bosnia Herțegovina și au devenit lideri în Grupa 8, cu doar două etape înainte de finalul preliminariilor.

Adrian Petre, de la Esbjerg, a deschis scorul după aproximativ 15 minute de joc. Atacantul nostru a pus latul elegant la o centrare excelentă venită de la Ianis Hagi.

Ianis a făcut 2-0 în minutul 70, cu un gol de generic care a adus aminte de golurile memorabile înscrise pe vremuri de tatăl său. Ianis a punctat cu un șut direct din corner, la colțul lung.

S-a terminat 2-0 la capătul unui meci controlat clar de jucătorii noștri, deși conform ierarhiei momentului Bosnia era cel mai periculos adversar din grupă.

România a avut 55% posesia și 6-1 la șuturi pe poartă, la capătul unui meci aproape perfect făcut de elevii lui Mirel Rădoi.

În acest moment, România și Bosnia au câte 18 puncte, dar bosniacii au un meci în plus disputat. Mai mult, România mai are de jucat două meciuri pe teren propriu cu două dintre cele mai slabe echipe din grupă, Elveția și Liechtenstein.

Cu patru puncte din următoarele două meciuri, România are asigurată calificarea la turneul final. 

Ar fi prima participare a noastră la un turneu final de Campionat Mondial după 20 de ani. În 1998, la București, naționala de tineret a României era antrenată de Victor Pițurcă, tehnician care se baza pe jucători precum Bogdan Lobonț, Cosmin Contra, Florentin Petre, Ionel Dănciulescu, Ionuț Luțu, Laurențiu Reghecampf, Cătălin Munteanu sau Adrian Mihalcea.

România pierdea atunci, la limită, toate cele trei meciuri jucate, 1-2 cu Olanda, 0-1 cu Germania și 1-2 cu Rusia, dar avea în față jucători precum Roy Makaay, Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooy, Michael Ballack sau Miroslav Klose.

Pentru turneul final de anul viitor, Franța și Spania și-au câștigat deja grupele, iar Italia este calificată în calitate de țară gazdă. Serbia, Belgia, Germania, Anglia și Grecia sunt și ele aproape calificate la turneul final. 

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv