Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Asta e viaţa de sportiv!

Refuzat de România, Dragoş Mădăraş obţine rezultate remarcabile în Suedia

Considerat în urmă cu câţiva ani unul dintre cei mai buni tineri jucători de tenis din România, Dragoş Mădăraş a ajuns să reprezinte Suedia la cel mai înalt nivel.

Dragos Madaras, dreapta, cu trofeul castigat vineri la turneul de la Lund

Dezamăgit de lipsa de încredere şi de susţinere din partea Federaţiei Române de Tenis, care preferă să aloce fonduri pentru deplasarea unor oficiali FRT la turneele Simonei Halep, decât să asigure măcar bilete de avion juniorilor care au dreptul să participe la Australian Open, Dody Mădăraş a ales să meargă în Suedia.

Iar acum nu regretă deloc pasul făcut. Pentru că nordicii ştiu să-i încurajeze şi să-i motiveze pe tinerii cu reale perspective şi oferă condiţii net superioare faţă de cele existente în România.

După o scurtă perioadă în care a bătut pasul pe loc, pentru că orice sportiv are nevoie de adaptare la noile condiţii, Dragoş Mădăraş începe să confirme încrederea acordată de nordici.

Puştiul român de 20 de ani a devenit campion al Suediei pe echipe, alături de colegii de la Fair Play Tennisklubb Malmo, iar acum este în luptă directă pentru a câştiga sezonul de iarnă.

Suedezii il compara, prin alura si eleganta, cu Dimitrov

Pentru că Federaţia Suedeză, în colaborare cu cluburile, ştie să-i menţină pe sportivi în formă şi să-i motiveze. Astfel că organizează un sezon de vară, în care se desfăşoară mai multe turnee în aer liber, şi un sezon de iarnă, în care se desfăşoară mai multe turnee în sală.

La fiecare turneu se câştigă puncte şi bani, iar la finalul unui sezon se trage linia şi jucătorul cu cele mai multe puncte acumulate este desemnat campion.

Deşi la prima vedere nu par sume consistente, trebuie spus că un turneu câştigat îţi poate aduce până la 1.000 de euro, iar câştigătorul unui sezon obţine încă 1.500 de euro.

Cert este că banii se dau şi îi motivează pe sportivi, mai ales pe cei tineri, care pot profita de aceste turnee şi îşi pot face încălzirea pentru turneele profesioniste.

Asta spre deosebire de România, unde Federaţia de Tenis promite una şi oferă cu totul altceva, în funcţie de situaţia de moment.

De exemplu, în septembrie anul trecut, la Campionatul Naţional de simplu, de la Bucureşti, FRT a promis premii de până la 1.000 de euro pentru fiecare dintre primii trei clasați, în funcție de rezultat. Erau puși la bătaie 1.000 de euro pentru campion, 600 de euro pentru vicecampion și 300 de euro pentru medaliatul cu bronz.

Totuşi, dezamăgiţi de faptul că Dody Mădăraş, reprezentant al CS Deva, a prins locul 3, deşi FRT i-a scos în cale adversari unul mai tare ca altul, oficialii Federaţiei au dat-o la întors și au făcut o nefăcută.

Au împărțit doar 1.000 de euro primilor doi clasaţi, 600 de euro pentru învingătorul din finală și 400 de euro pentru învins, pentru ca de banii lor să nu profite și “intrusul suedez”.

Dody, ambiţios din fire, nu a pus la suflet, şi-a văzut de joc, iar acum bifează rezultate remarcabile în ţara care l-a adoptat.

Vineri, Dragoş Mădăraş a câştigat turneul de la Lund, după ce a jucat două meciuri într-o zi. A fost 6-3, 6-1 în semifinala cu Wolmar Boris Moller şi 6-3, 6-2 în finala cu Marius Ruzgas.

Succesul de la Lund i-a permis lui Dody să urce pe locul 2 în clasamentul sezonului de iarnă, la doar câteva zeci de puncte în spatele liderului, nimeni altul decât Pablo Figueroa, colegul său de la Fair Play Tennisklubb Malmo.

Iar cine îşi imaginează că viaţa de sportiv este lejeră se înşeală amarnic. Dody Mădăraş şi Pablo Figueroa vor da zilele acestea bătălia decisivă, la Eskilstuna, pentru câştigarea sezonului de iarnă şi bifarea premiului de 1.500 de euro.

Astfel că, după ce a jucat două meciuri vineri, la Lund, Dody nu a avut prea mult timp la dispoziţie pentru a se bucura de trofeul câştigat. S-a urcat în maşină şi a plecat către Eskilstuna, unde sâmbătă urma să debuteze la noul turneu.

Și a făcut-o, evident, cu dreptul, trecând fără mari probleme de Markus Shultz, scor 7-5, 6-4.

Asta înseamnă o nimica toată de 453 de kilometri parcurşi într-o după-amiază. Culmea este că Dody a parcurs distanţa alături de Christian Samuelsson, rivalul său de la Goteborg, situaţie care arată totuşi cât de uniţi sunt tenismenii care evoluează în Suedia.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv