Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

RIDICOL! FRG vrea 100.000 de euro de la Silvana Peng, mama gimnastei Asiana-Lida Peng

Actualul președinte al FRG, celebra gimnastă Andreea Răducanu, trebuie să pună stop unui proces inutil ce se desfășoară la Tribunalul din Deva și care consumă bani și nervi și NU ne aduce medalii, ci doar scandal mediatic umilitor pentru gimnastica românească!
Andreea Răducanu – președintele FRG

În dosarul civil 2230/93/2016, intentat Silvanei Peng de către Adrian Stoica (foto medalion pag 1) și Mircea Apolzan, în numele Federația Române de Gimnastică (FRG), scandalul este dus mai departe de Andreea Răducan, actualul președinte al FRG.

Luni, 22 ianuarie, dosarul în care FRG îi cere despăgubiri de 100.000 de euro Silvanei Peng are un nou termen la Tribunalul Județean Hunedoara – Deva. La proces este așteptată să participe și Andreea Răducan, președintele FRG.

Noi considerăm că achităm lunar salariul președintei Răducanu pentru ca marea gimnastă să se concentreze pe Olimpiada de la Tokyo din 2020, și să lase procesele civile pe seama și pe cheltuiala personală a celor care NU au înțeles roul lor în FRG! De aici și slabele rezultate!

Gimnasta Asiana-Lida Peng

Să reamintim conflictul Peng și foștii șefi ai FRG, Adrian Stoica și Mircea Apolzan.

Practic, șefii FRG din 2016 – Adrian Stoica și Mircea Apolzan – au dat-o în judecată pe mama gimnastei Asiana-Lida Peng, Silvana-Maria Peng, pentru că și-a permis să dezbată în public problemele reale ale gimnasticii dom România.

Multe mizerii ascunse sub preș de șefii și antrenorii de la FRG au ieșit la lumină – e drept că după ce mama Peng a văzut că fiica sa Asiana a fost eliminată din Lotul Național de Gimnastică!
Un dosar cu o pretenție ridicolă

Dar iată cum au justificat acțiunea lor în instanța de judecată foștii șefi ai FRG, Adrian Stoica și Mircea Apolzan:

Suma de 100.000 de euro constituie despăgubiri pentru daunele morale aduse onoarei și demnității, prestigiului și reputației Federației Române de Gimnastică, prin acțiunile grave de defăimare și calomniere, prin acuzațiile nefondate, insultătoare și jignitoare, săvârșite în mod repetat de către Silvana Peng.
Actuala conducere a FRG, cu Andreea Răducan în funcția de președinte

Supărată ca fata sa a fost eliminată din Lotul Naţional de Gimnastică Izvorani, lot condus de soții Bellu, Silvana Peng a trimis o scrisoare către FRG, într-o zi fără de noroc: 13 decembrie 2015.

De aici a pornit tot scandalul care a culminat cu chemarea în judecată a mamei gimnastei Asiana-Lida Peng. Iată ce a scris mama Peng:

Scrisoare către preşedintele FRG. În atenţia domnului Stoica Adrian

Subsemnata Peng Silvana Maria, mama sportivei de performanţă aflată în lotul României, la Izvorani, Asiana Peng, prin prezenta vă aduc la cunoştinţă, vă rog să analizaţi şi să luaţi măsurile optime ce se impun pentru revenirea gimnasticii româneşti în elită.

– rog explicaţii asupra modului de selecţie al gimnastelor care merg mai departe spre Test Event Rio 2016, având totuşi în vedere că numărul acestora nu depăşeşte 16 sportive de performanţă

Considerând că 27 decembrie 2012, dată la care Asiana a fost promovată în lotul naţional de gimnastică Izvorani şi până azi 13 decembrie 2015, 3 ani, sunt suficienţi pentru a analiza declinul şi eşecul la care asistaţi şi sperând că doriţi şi să şi faceţi ceva pentru România şi aceşti copii (respectând munca lor de circa 10 ani), rog explicaţii?

Cum permite FRG ca un antrenor care dovedeşte incompetenţă prin rezultate 2012 -2015, Adela Popa, să fie şi antrenor, şi selecţioner, şi arbitru. Şi e promovată în continuare în lotul României de gimnastică. Adela Popa priveşte gimnastele ca pe un instrument pentru creşterea valorii ei şi interes personal, putând fi declarată campioana României în acest domeniu (super bine adaptată). Antrenează diferenţiat, tratament şi comportament diferenţiat, selecţionare diferenţiată când are ocazia etc.

Vreau explicaţii clare din partea dumneavoastră, oameni care susţineţi gimnastica feminină din România, cum Asiana Peng, cu ajutorul Adelei Popa şi a echipei e nu poate servi ţara şi n-are loc în echipa selecţionată pentru Rio.

Stau la dispoziţie cu orice nelămurire amănunţită şi sper în buna credinţă a dumneavoastră şi tuturor decizionalilor susţinători ai gimnasticii româneşti.

Vă mulţumesc. Cu stimă, Silvana Peng, 13 decembrie 2015, Bucureşti

Adrian Stoica își caută onoarea pierdută în fața unei femei. Mare bărbat!
Răspunsul lui Adrian Stoica pentru mama Asianei Peng

“În cei trei ani de pregătire petrecuţi la lotul de la Izvorani, Asiana Peng a beneficiat de cele mai bune condiţii de viaţă, şcoală, antrenamente şi pregătire medicală pe care Federaţia Română de Gimnastică le-a putut oferi tuturor componentelor lotului

Colectivul tehnic al lotului, condus de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, s-a ocupat de pregătirea sportivei în egală măsură în care s-a ocupat de toate gimnastele tinere, respectiv născute în anul 2000

Rata de progres a sportivelor nu poate fi, din păcate, egală din motive obiective; calităţi fizice, psiho-volitive, perioade de pauze şi recuperare după accidente, dar şi din motive subiective: gradul de implicare şi interes în rezolvarea sarcinilor de antrenament.

Asiana Peng, o gimnastă care de altfel întruneşte multe calităţi, nu a avut rata de progres scontată în mod special în ceea ce priveşte valoarea de dificultate a exerciţiilor, dar şi a execuţiilor acestora, situaţie în care, în acest moment, nu poate face obiectul selecţionării ei în lotul care are ca sarcină principală calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

În ultima perioadă de pregătire, sportiva s-a exprimat în mod repetat şi imperativ prin telefon către mama sa că doreşte să se retragă, că nu-i mai place la lot la Izvorani, că doreşte să plece acasă, acuzând-o pe mama sa că o forţează să continue.

Toate acestea au determinat Federaţia, cu consultarea antrenorilor, să-i ofere posibilitatea de a continua pregătirea la Deva, într-un colectiv care are în componenţă şi două medaliate europene, colectiv condus de antrenori care au adus medalii la Jocurile Olimpice din Beijing şi la Campionate Mondiale şi care conduc în acest moment lotul care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice din 2020. Menţionez că lotul de la Deva are în componenţă sportive mai tinere cu un an sau mai puţin de un an ca Asiana Peng

Asiana Peng, ca şi celelalte sportive de la Izvorani aflate în pregătire la Deva, în funcţie de cât de mult se vor implica în pregătire la Deva, şi în funcţie de rezultatele individuale, au drumul deschis către echipa olimpică în cazul în care vor fi mai bune decât sportivele deja selecţionate să continue pregătirea la Bucureşti”.

Mariana Bitang
Are cuvântul Mariana Bitang

Iată precizările antrenoarei Mariana Bitang în conflictul dintre Peng și foștii șefi ai FRG, Stoica și Apolzan:

„Cred că problemele cu doamna Peng le putem rezolva prin alte căi. Vinovaţii trebuie căutaţi în altă parte.

În altă ordine de idei, în lumea gimnasticii a spune cuiva că este chinezoaică este un avantaj, nu este o discriminare. În gimnastica mondială, chinezoiacele sunt asociate cu acurateţe şi cu o mare calitate.

Asiana a fost un copil care promitea foarte mult în gimnastica românească. Din nefericire a avut parte de o problemă medicală care a scos-o momentan din pregătire. Îmi pare rău că se ajunge la un circ mediatic. Acest copil ar fi putut să meargă mai departe.”

Andreea Răducan, vrem medalii olimpice, NU procese inutile!
Rolul președintelui Răducan

Dacă luăm în considerare declarația celebrei antrenoare Marian Bitang, ne punem întrebarea:

De ce trebuie Andreea Răducan, din poziția de președinte al FRG, să ducă mai departe acest proces, care NU va ridicat NIVELUL gimnasticii românești? (în care ea, ca excelentă sportivă, a adus foartă multă bucurie românilor loviți crunt de politicienii penali).

Refuzăm să credem că Andreea Răducanu, în acest dosar inutil, este doar o marionetă a sistemului!

Noi credem că președintele Andreea Răducan are multe alte probleme de rezolvat decât să bată drumul până la Deva ca să susțină o cauză fără cap și fără coadă pentru viitorul gimnasticii românești!

P.S. Dacă foștii șefi ai FRG, Adrian Stoica și Mircea Apolzan, se consideră jigniți, îi invităm să o dea în judecată pe mama Peng pe banii lor, NU pe banii FRG achitați și de noi.

Nu de alta, dar să vadă și ei cât de costisitor este un avocat și câte gropi trebuie să evite pe drumul până la Deva!

Repetăm, domnilor Adrian Stoica și Mircea Apolzan: dacă tot vă căutați de doi ani onoarea pierdută în fața unei femei, ca să demonstrați că sunteți bărbați ar fi cazul să o căutați pe banii voștri, NU pe banii FRG!

Asta, dacă sunteți bărbați, evident!

606 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv