Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

România lui Savio, Felipe Oliveira și Paulo Ferreira debutează la Campionatul European de fotbal în sală

În Slovenia, la Ljubljana, are loc, în această perioadă, a 11-a ediție a Campionatului European de fotbal în sală.

Competiția reunește la start 12 formații și a început, practic, marți seara, când echipa gazdă, susținută de 10.000 de spectatori frenetici, a obținut un nesperat 2-2 cu echipa Serbiei, locul 4 la ediția de acum doi ani.

Miercuri seara, de la 19.00, ora României, intră în competiție și naționala țării noastre, care a fost repartizată în Grupa C, alături de Portugalia și Ucraina, ambele sfertfinaliste la ediția din 2016.

Revenită la masa bogaților după o pauză de patru ani, România joacă miercuri seara împotriva Portugaliei, iar vineri, de la 21.45, ora României, dăm piept cu Ucraina.

Programul complet al competitiei

În condițiile în care primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe merg în faza sferturilor de finală, România își pune mari speranțe în partida cu Ucraina, adversar considerat mai accesibil la momentul actual.

Până atunci, însă, trebuie să ieșim cu bine din disputa cu Portugalia, formație care se bazează în special pe legendarul Ricardinho, jucător care iese mai mereu cel mai bun marcator al Portugaliei, indiferent de competiție.

România abordează turneul final cu o mulțime de jucători aflați pe final de carieră, dar și cu doi brazilieni, Savio Valadares și Felipe Oliveira, și un portughez, Paulo Ferreira.

Deși la prima vedere pare un lucru spectaculos, trebuie precizat că majoritatea echipelor prezente la turneul final apelează la astfel de jucători, inclusiv Spania, campioana europeană en-titre, avându-l ca vârf de lance pe Fernandao, jucător născut și crescut la Sao Paulo și care a ajuns în Catalunya la 24 de ani.

Alte trei echipe cu pretenții, Italia, Rusia și Kazahstan, rup și ei norma în materie de stranieri. Squadra Azzura mizează, ca de obicei, pe brazilienii Humberto Honorio, Julio de Oliveira, Gabriel Lima, Murilo Ferreira și Alex Merlim. Rusia vine cu Romulo, Eder Lima, Robinho și Esquerdinha și va juca în grupe tocmai cu Kazahstan, formație care îi are în prim plan pe Higuita, Leo sau Douglas jr.

Aflată la a patra prezență la un turneu final de Campionat European, România a trecut de fiecare dată de grupe și a obținut două locuri 6, în 2007 și 2014, și un loc 7, în 2012.

 

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv