Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

România – Muntenegru. Începem reconstrucția cu eternii Săpunaru, Budescu, Tătărușanu și Pintilii

Ne-am obișnuit să urmărim la televizor turneele finale de Campionat Mondial sau European la fotbal, iar viitorul nu pare să aducă nimic bun în acest sens.

Naționala României debutează vineri seara (21.45, PRO TV) în UEFA Nations League, competiție înființată de UEFA și care ar trebui să permită echipelor să ruleze jucători tineri pe care să-i formeze pentru preliminariile Campionatului European din 2020.

Însă deși a ratat lamentabil calificarea la Mondialul din Rusia, România începe reconstrucția naționalei cu eternii Săpunaru, Budescu, Tătărușanu și Pintilii, fotbaliști care, în ciuda vârstei înaintate, sunt așteptați să fie titulari în partida cu Muntenegru de la Ploiești.

Selecționerul Cosmin Contra se ascunde în spatele ideii că fotbaliștii tineri au fost lăsați la naționala U21 pentru a forța calificarea la Campionatul European de anul viitor.

Chiar și așa, Contra lasă pe bară jucători tineri precum Cristi Manea, Rotariu sau Denis Drăguș, făcând loc unor nume care au eșuat de la plecarea peste hotare.

Totuși, nu este exclus ca lucrurile să iasă bine în favoarea noastră ținând cont de numeroasele absențe din tabăra muntenegrenilor.

Ljubișa Tumbakovic nu se poate baza pe vedetele Marusic, Zverotic, Vesovic și mai ales Jovetic, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne considerăm dinainte învingători.

Muntenegru este o echipă extrem de bătăioasă, tipul de formație cu care noi mai mereu am avut probleme. Mai mult, Tumbakovic știe cât de importantă este reconstrucția echipei și este gata să arunce în luptă jucători tineri, dornici de afirmare, precum Jovovic, 23 de ani, de la Jablonec, Kosovic, 23 de ani, de la Partizan Belgrad, sau Haksabanovic, 19 de ani, de la Malaga.

Și cum siguranța apărării este dată de Stefan Savic, jucător care chiar joacă la Atletico Madrid, spre deosebire de Chiricheș, de exemplu, Muntenegru va fi o nucă greu de spart la debutul României în UEFA Nations League.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv