Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

RUGBY: România și-a asigurat accederea în recalificările pentru Cupa Mondială

Naționala de rugby a României s-a impus sâmbătă, scor 25-15, într-un meci disputat împotriva Rusiei, la Cluj, în etapa a treia din actuala ediție a Rugby Europe International Championship, practic a doua divizie a Turneului celor Șase Națiuni.

Partida de la Cluj a contat și pentru calificarea la Cupa Mondială din Japonia, de anul viitor, iar grație acestui succes formația noastră și-a asigurat cel puțin locul al doilea în clasament, loc care duce în recalificări.

România a început în forță meciul cu Rusia. Am căutat să punem încă din primul minut în valoare forța pachetului nostru de înaintare, iar acest lucru a dat roade.

Primul eseu trecut în contul echipei noastre a fost unul de penalizare, după ce rușii nu au făcut față presiunii grămezii noastre.

Minunea a durat însă doar câteva minute. Sarkisov a redus din diferență, cu un eseu înscris în urma unui atac prelungit al rușilor, iar Kushnarev i-a adus pe oaspeți în avantaj, 8-7, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 34.

România a intrat la pauză în avantaj minim, 10-8, după ce și Calafeteanu a transformat o lovitură de pedeapsă în ultimul minut al primei reprize.

Formația noastră și-a mărit avantajul în minutul 49. A fost 15-8, grație eseului înscris de Shennan. Aripa României a punctat după un atac supranumeric purtat pe partea dreaptă.

România a continuat să domine jocul, dar a fost mai mult o dominare sterilă și din cauza condițiilor dificile de joc.

Putem spune însă că ne-a trecut glonțul pe la ureche în minutul 70. Gaisin a reușit o intercepție la centrul terenului și a zburat spre terenul nostru de țintă. Tot fundașul rușilor a transformat eseul și a restabilit egalitatea, 15-15.

Din fericire, Stejarii s-au mobilizat exemplare și au reușit două eseuri în ultimele 10 minute ale partidei. Kinikinilau și Căpățână au punctat pentru echipa noastră, stabilind scorul final, România – Rusia 25-15.

Este o victorie de moral și care ne asigură revenirea pe primul loc în grupa de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, în condițiile în care meciul pierdut de Spania în Georgia, 10-23, nu se ia în calcul, gruzinii fiind deja calificați la turneul final.

În acest moment, România are 24 de puncte și încă un meci de jucat, cel cu Belgia de sâmbăta viitoare, de la Buzău. În schimb, Spania are în acest moment doar 21 de puncte, dar și două meciuri rămase de jucat, cu Germania pe 11 martie, la Madrid, și cu Belgia pe 18 martie, la Bruxelles.

Din păcate, doar locul 1 merge direct la Cupa Mondială, iar Spania este avantajată de program. În acest moment, pentru a evita recalificările, România are nevoie să bată pe Belgia, iar Spania să se încurce într-unul dintre cele două meciuri rămase.

Dacă termină competiție pe locul 2, România trebuie să joace un baraj cu Portugalia și apoi încă cel puțin un baraj cu Samoa. Dacă trecem de cele două, mergem la Cupa Mondială. Dacă pierdem cu Portugalia, suntem eliminați. Dacă pierdem cu Samoa, mergem într-un turneu de recalificare unde ne-ar putea aștepta adversari precum Canada, Kenya sau Hong Kong.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv