Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Alexandra Dulgheru, singura româncă ajunsă în finalele calificărilor de la Australian Open

Avem șapte jucători calificați direct pe tabloul principal de la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

sursa foto Facebook Alexandra Dulgheru

Cifra ar putea crește la opt, Alexandra Dulgheru ajungând, sâmbătă, în finalele calificărilor de la Melbourne. Practic, “Piti” Dulgheru mai are nevoie de o singură victorie pentru a accede și ea pe tabloul principal.

În turul al doilea al calificărilor, sportiva noastră, 28 de ani, locul 190 mondial, a trecut, scor 7-6, 6-0, de ucraineanca Dayana Yastremska (17 ani, locul 177 mondial).

Momentul decisiv al partidei de 104 minute a avut loc în tiebreak-ul primului set. Ucraineanca a avut 4-1, dar plusul de experiență al româncei i-a permis să revină și să întoarcă rezultatul, impunându-se cu 8-6.

Ratarea momentului favorabil a costat-o scump pe Yastremska, jucătoare care nu s-a regăsit în actul al doilea și a fost o victimă sigură.

Pentru a ajunge pe tabloul principal de la Melbourne, Alexandra Dulgheru va trebui să treacă, duminică, de învingătoarea dintre chinezoaica Lin Zhu (23 de ani, locul 115 WTA) și grecoaica Valentini Grammatikopoulou (20 de ani, locul 191 mondial).

Din păcate, Irina Bara, a doua româncă ajunsă în turul al doilea al calificărilor, a fost eliminată. Sportiva noastră, 22 de ani, locul 183 mondial, a cedat în trei seturi, 6-4, 2-6, 3-6, în disputa cu americanca Bernarda Pera, 23 de ani, locul 126 mondial.

Sorana Cîrstea, Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Marius Copil sunt reprezentanții României pe tabloul principal de simplu de la Australian Open.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv