Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Două românce au rămas în cărți pentru calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon

România are șase jucătoare admise direct pe tabloul principal de la Wimbledon, dar ar putea avea opt în total, după ce Alexandra Dulgheru și Elena Gabriela Ruse au obținut, miercuri, accederea în ultimul tur al calificărilor.

Elena Gabriela Ruse

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan sunt cele șase jucătoare de tenis din România admise direct pe tabloul principal de la Wimbledon, al treilea Grand Slam de tenis al anului, competiție care va debuta luni, la Londra.

Lor li s-ar putea alătura alte două jucătoare, Alexandra Dulgheru și Elena Gabriela Ruse. Cele două au obținut, miercuri, accederea în ultimul tur al calificărilor.

Alexandra Dulgheru, a 16-a favorită a calificărilor și ocupanta locului 126 mondial, s-a chinuit din greu pentru a trece, cu 7-5, 3-6, 6-2, de chinezoaica Jing Jing Lu, locul 180 mondial.

Elena Gabriela Ruse a produs una dintre surprizele zilei de miercuri. Sportiva noastră, ocupanta locului 197 mondial, a trecut, cu 5-7, 6-4, 6-4, de australianca Arina Rodionova, locul 122 mondial și a 13-a favorită în calificările de la Wimbledon.

Din păcate, Irina Bara, locul 155 mondial, a fost învinsă, scor 3-6, 4-6, de elvețianca Conny Perrin, ocupanta locului 159 mondial. Însă canadianca de origine română Bianca Andreescu, locul 184 mondial, a completat tabloul turului III al calificărilor, după ce s-a impus, cu 6-4, 6-3, în confruntarea cu chinezoaica Ying Ying Duan, locul 108 mondial și favorită 4 în calificările de la Wimbledon.

Pentru a ajunge pe tabloul principal, româncele au de trecut următoarele hopuri:

  • Alexandra Dulgheru – Tamara Zidanșek (Slovenia, locul 96 mondial, favorită 1). Zidanșek a trecut greu, în turul al doilea, de Kathinka von Deichmann, din Liechtenstein, locul 170 mondial. A fost 7-5, 5-7, 6-2, după două ore și 34 de minute de joc. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum.
  • Elena Gabriela Ruse – Barbara Haas (Austria, locul 215 mondial). Haas a trecut lejer, miercuri, de Dayana Yastremska, din Ucraina. A fost 6-4, 6-2, în 64 de minute, deși Yastremska este locul 127 mondial. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum.
  • Bianca Andreescu (Canada) – Antonia Lottner (Germania, locul 128 mondial). Lottner a trecut, 6-0, 1-6, 6-3, de americanca Irina Falconi, locul 134 mondial, dar favorită 24 în calificări. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până acum.
10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv