Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

TENIS: Edris Fetisleam joacă finala în Antalya. Nu a pierdut set în șase meciuri

Edris Fetisleam, una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc, s-a calificat sâmbătă în finala turneului de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia).

Edris Fetisleam (sursa foto ovidiublag.ro)

Fetisleam, 19 ani, locul 1.271 mondial, a făcut o săptămână senzațională în Antalya reușind să ajungă în finală deși a trecut prin calificări pentru a prinde loc pe tabloul principal.

Mai mult, românul nu a pierdut set în cele șase meciuri jucate în Antalya. Sâmbătă, Fetisleam l-a surclasat, 6-1, 6-4, pe bulgarul Gabriel Donev, jucător de 22 de ani și care în acest moment ocupă locul 973 mondial, după ce în primăvară urcase chiar până pe locul 936 mondial.

Edris Fetisleam a pierdut 20 de game-uri în cele șase meciuri jucate în Antalya, doar ceva mai mult de 3 game-uri pe meciuri, deși l-a avut în față inclusiv pe spaniolul Oriol Roca Batalla, fost locul 193 mondial și principalul favorit al turneului din Antalya din această săptămână.

În finală, românul dă piept cu italianul Dante Gennaro, 25 de ani, jucător născut în Argentina și care, deși este în vârf de carieră niciodată nu a reușit să pătrundă între cei mai buni 500 de jucători ai lumii.

În semifinale, Dante Gennaro a profitat de abandonul sârbului Dejan Katic, 30 de ani, fost locul 506 mondial.

Pe lângă plusul de experiență, Dante Gennaro are și un mare avantaj moral față de sportivul român. Italianul l-a mai bătut de două ori pe Fetisleam în turnee disputate în Antalya. A fost un 6-1, 6-3, anul trecut, și un 6-2, 6-4 anul acesta.

Mai mult, cei doi jucători s-au înfruntat deja, sâmbătă, în finala de dublu. Dante Gennaro și argentinianul Facundo Juarez i-au învins, cu 3-6, 6-3, 10-8 pe Fetisleam și pe Vlad Dancu.

Finala lui Fetisleam din Antalya nu va fi singura cu implicații românești în acest weekend.

Arina Gabriela Vasilescu, 21 de ani, locul 957 mondial, s-a calificat în finala turneului de 15.000 de dolari de la Sharm El Sheikh (Egipt), după ce a profitat de abandonul polonezei Daria Kuczer.

Arina dă piept în finală cu rusoaica Anna Pribylova, cap de serie numărul 7, jucătoare care a profitat și ea de abandonul surorii sale mai mari, Anastasia Pribylova, cap de serie numărul 5.

Ilona Ghioroaie, 20 de ani, locul 450 mondial, s-a calificat în finala turneului de 15.000 de dolari de la Monastir (Tunisia), după 6-1, 6-4 cu franțuzoaica Irys Ekani (21 de ani, locul 1.085 mondial).

În finală, Ilona dă piept cu Chiara Scholl, din SUA, favorită 1 și fostă locul 164 mondial, dar o jucătoare care sâmbătă s-a chinuit timp de trei ore pentru a se impune, scor 6-0, 4-6, 7-6, în disputa cu Silvia Njiric, din Croația.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv