Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

TENIS: Elena Gabriela Ruse pierde la Wimbledon, după ce a avut șase mingi de meci cu Radwanska

Venită practic de nicăieri, Elena Gabriela Ruse a fost la un pas să producă prima mare surpriză a turneului de la Wimbledon, dar în cele din urmă va intra în istorie din cauza unui record negativ.

Elena Gabriela Ruse

Elena Gabriela Ruse, locul 195 mondial, a fost nevoită să joace calificări pentru a ajunge, pentru prima dată în carieră, pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

A fost repartizată în primul tur într-un meci cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 30 mondial și a 32-a favorită a competiției, o sportivă care, în vremurile cu adevărat bune, ocupa locul 2 mondial și juca finală la Wimbledon.

Totuși, sportiva noastră a făcut un meci tactic perfect și a pus-o la respect pe poloneză. Practic nu a lăsat-o în niciun moment să preia inițiativa.

Elena a atacat în permanență, a alergat-o pe Radwanska pe tot terenul și a reușit câteva unghiuri uimitoare. Din păcate, însă, au apărut, inevitabil, și greșelile.

Și au fost foarte multe, 11 duble-greșeli și 66 de greșeli neforțate. Chiar și așa, românca a reușit să împingă jocul în decisiv, după 6-3 pentru Radwanska și 6-4 pentru ea. 

Game-ul 10 din decisiv a fost unul de kinogramă. Radwanska a servit, la 4-5, iar Ruse a ratat nu mai puțin de șase mingi de meci, șanse care i-ar fi adus victoria carierei. Plusul de experiență a înclinat balanța în favoarea polonezei.

Sportiva noastră nu a mai știut să gestioneze meciul, după ratarea celor șase mingi de meci. Iar Elena Gabriela Ruse a pierdut ultimele două game-uri după ce a condus cu 30-0, respectiv 30-15.

În ciuda eșecului, românca a demonstrat că are calitățile necesare pentru a-și realiza o carieră strălucitoare în tenis, lucru remarcat inclusiv de legendara Martina Navratilova, care a precizat că “nu am mai văzut niciodată o asemenea determinare. Chiar și când credeai că nu mai este în joc, ea era acolo. Am remarcat un mare talent la această jucătoare. Felul în care a luptat spune totul despre caracterul său. A jucat un tenis fantastic”.

Elena Gabriela Ruse rămâne cu 50 de puncte WTA și 39.000 de lire sterline. Cu aceeași bani, dar cu doar 10 puncte WTA, pentru că ea nu a câștigat calificări, rămâne Irina Begu.

Irina și-a continuat parcursul modest din ultima perioadă și a cedat lamentabil în fața englezoaicei Katie Swan, locul 204 mondial, scor 2-6, 2-6. A fost un meci de doar 57 de minute și în care Irina a avut doar două lovituri câștigătoare.

În schimb, Mihaela Buzărnescu a trecut cu bine de șocul primului tur, reușind să se impună, scor 6-7, 6-1, 6-4, în confruntarea cu Aryna Sabalenka, din Belarus, o jucătoare care obținuse cinci victorii în ultimele șase meciuri oficiale și care la Eastbourne a făcut victime celebre precum Radwanska, Karolina Plișkova sau Elise Mertens.

Ca și Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru, celelalte două jucătoare ajunse în turul al doilea de la Wimbledon, Mihaela Buzărnescu și-a asigurat 70 de puncte WTA și 63.000 de lire sterline.

Mihaela, care este la prima participare pe tabloul principal de la Wimbledon, joacă în turul al doilea tocmai cu Katie Swan, englezoaica ce a surclasat-o pe Irina Begu.

Mihaela și Katie Swan nu s-au mai întâlnit până acum, dar românca are ocazia să-și răzbune partenera de dublu împotriva puștoaicei de 19 ani.

Marți, la Wimbledon, avem următoarele meciuri: Marius Copil – Robin Haase (Olanda), Ana Bogdan – Lara Arruabarrena (Spania), Monica Niculescu – Naomi Osaka (Japonia), Simona Halep – Kurumi Nara (Japonia).

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv